Parkta köpeklere ateş edene 4 ay ev hapis cezası

Ümraniye'de bir parkta köpeklere ateş eden ve birinin yaralanmasına sebep olan Sinan D.'ye çıkarıldığı mahkeme tarafından 4 ay ev hapsi verildi.

Olay anı, güvenlik kameralarına yansıdı.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Ümraniye'de parkta bulunan köpeklere Sinan D., silah doğrulttu. Bu sırada parkta besleme yapan Özlem Gürel, Sinan D.'ye engel olmaya çalıştı. silahını ateşleyen Sinan D., köpeklerden birini yaraladı.

Yakalanan Sinan D., çıkarıldığı mahkeme tarafından dört ay süreyle ev hapsi uygulanmasına, silah bulundurmama ve taşıyamamasına karar verildi. Mahkeme ayrıca köpeğin yaralanması mevcutsa tedavi masraflarını da karşılamasına karar verdi.

Özlem Gürel

'ÇEKİLMEZSEN SENİ DE VURURUM DEDİ'

DHA'da yer alan habere göre, Ümraniye, Atakent Mahallesi´nde 21 Aralık Çarşamba günü saat 22.00 sıralarında hayvansever Özlem Gürel, sokak köpekleri ve kedilerine mama vermek için parka gitti. Hayvanlarla ilgilendiği sırada Sinan D. elindeki silahıyla parka geldi. Köpeklere silah doğrultan saldırgan, Özlem Gürel´in tepkisiyle karşılaştı. Saldırganın köpekleri teker teker vuracağını söylemesi üzerine Özlem Gürel, hayvanlara siper olarak saldırganın eline vurup, silahın önüne atladı. Yaşanan arbede sonucunda köpeklerden biri yanağından yaralandı. Silahlı saldırgan Sinan D. daha sonra olay yerinden hızla uzaklaştı. Özlem Gürel´in şikayeti üzerine Sinan D. yakalandı.

Beslediği sokak köpeklerini kurtarmak için kurşunlara siper olan Özlem Gürel, "Köpeklerimizle akşam yürüyüşe gitmeye hazırlandık. Beslenmelerini yaptıktan sonra silahla bir kişinin aşağıya doğru indiğini gördüm. Sen ne yapıyorsun? diye sordum. O da 'Bunlar beni buradan geçirmedi. Bunları öldüreceğim´ dedi. Silahını ateşledi. Ben de adamın üzerine gittim 'Sen ne yapıyorsun?' diye. Saldırgan da 'Sen çekil bunları öldüreceğim. Sen de çekilmezsen seni de vururum' dedi. Sonra saldırgan kaçtı. Ben peşinden koşamadım. O sırada köpeğim yaralanmıştı. Ben önüne geçtiğimden dolayı direkt isabet almadı. Köpeğim yanağından yaralandı. Şu an sağlık durumu iyi. Şikayetçi oldum. 4 köpekle hem karakola hem de veterinere gittim. Her yere beraber gidiyoruz. Saldırgan yakalandı. 4 ay ev hapsi verilmiş. Mahkemede saldırgana bir teklifte bulanacağım. Saldırgan köpeklerime her ay iki paket mama alırsa benimle birlikte hayvanları beslemeye gelirse, ona hayvanlara yaklaşmayı öğreteceğim" dedi. (HABER MERKEZİ)