'Parkı boşaltın' talimatına tepki: Terk etmiyoruz dayanışma bekliyoruz

Defne'de birçok sivil toplum kuruluşunun depremzedelere yardım dağıttığı Sevgi Parkı için, valilikten boşaltılması talimatı verildi. CHP'li vekil kararın uyuz salgını sebebiyle alındığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

HATAY - Hatay'ın Defne ilçesinde Vali Yardımcısı Harun Kaya, yüzlerce depremzedenin barındığı Sevgi Parkı'nın boşaltılmasını istedi. Kaya, en geç yarın öğlen saatlerine kadar parkın boşaltılması için süre verdi. Parkta Türkiye İşçi Partisi (TİP) Halkevleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Halkın Gücü Komiteleri, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) gibi birçok kuruluş depremzedelere yardım ediyor, dayanışma gösteriyor. Depremzedeler ise valiliğin bu kararına tepkili.

'BİZİ YALNIZ BIRAKMAYIN'

Avukat Elifcan Demirtaş, Vali Yardımcısı Harun Kaya'nın kendilerine en geç yarın öğlen saatine kadar burayı boşaltın dediğini aktardı. Demirtaş, yaşananları şöyle anlattı: "Burası Sevgi Parkı. Burada çok sayıda kadın, çocuk depremzede var. Dostlara çağrımızdır bizi yalnız bırakmayın."

Sevgi Parkı'ndaki Kadın Dayanışma Noktası

DEPREMZEDE: MAĞDUR OLAN SADECE HALK

Parkta yaşayan bir depremzede ise parkın boşaltılması talimatının üzücü olduğunu söyledi:

"Burada üçüncü haftayı bitirmiş durumdayız. Bizi tahliye etmeye yönelik söylemlerde bulundular. Üzerimize geldiler. Gidip konuştuk yarım kulakla dinledi bizi. Zor durumdayız. Ailemizle, çocuklarımızla birlikte hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Burada hiçbir şekilde devlet kurumlarından biri yoktu. Halk olarak bunun şahidiyiz. Verilen sözler tutulmadı. Mağdur olan sadece halk. Birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışıyor. Ne yapmak istiyorlar bilmiyoruz. Bize bunu anlatsınlar. Bu şekilde olmaz."

Halkevleri üyesi Evrim Çakır ise, "23 gündür olmayan devlet, 'devlet biziz artık size ihtiyacımız yok' dedi. Devlet polisle geldi. Biz burada devlet yokken de vardık, var olacağız. Bu halkı yalnız, çaresiz bırakmayacağız" dedi.

CHP'Lİ GÜZELMANSUR: GEREKÇE UYUZ SALGINI

CHP Milletvekili Mehmet Güzelmansur, Sevgi Parkı'na gelerek depremzedelere bilgi verdi. Güzelmansur şöyle konuştu: "Uyuz salgını yaygınlaştığı için sağlık gerekçesiyle buranın boşaltılması gerektiği söylendi. Dursunlu'da bir alan belirlendi ve Dursunlu'daki yer tamamlanınca taşınma işlemi oraya yapılacak."