Park Konak patronundan PTT'de çalışan kadın işçiye tehdit ve hakaret

PTT-Sen üyesi bir kadın işçiyi arayan Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır, tehditler savurdu ve “Nefesini keserim senin. Sen kimsin lan köpek” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

İZMİR - PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçinin kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’e üye olan işçiler daha önce de tehdit ve baskılarla karşı karşıya kalmış, bazı işçiler de hukuksuzca işten çıkarılmıştı.

Son süreçte ise PTT Sen Genel Başkanı Halit Büyük'ün şirket yetkilileri tarafından “kafanı koparırım” şeklinde tehdit edilmesi tepkilere neden olurken, bu kez de tehditler kadın işçilere yöneldi.

KADIN İŞÇİYE TEHDİT ETTİ: O YUMRUĞU GÖZÜNÜN ÜSTÜNE VURURUM

Park Konak Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Çakır akşam saatlerinde bir kadın işçiyi aradı.

Telefonunun ses kaydı aldığını söyleyen kadın işçiye Çakır, tehditler savurdu. Çakır, kayıtlarda kadın işçiye yönelik şu ifadeleri kullandı;

“Bizim ne kayıttan korkumuz var ne senden. Sen korkarsın, sana ağalık yapan köpekler var ya onlar da korkar... Bir daha bu sosyal medyaya girip benimle ilgili böyle yumruk işareti yaparsan o yumruğu senin gözünün üstüne vururum. Sakın bir daha o terbiyesizlikleri yapma. Neyden bahsettiğimi çok iyi anlıyorsun. Nefesini keserim senin. Sen kimsin lan köpek. Sen bir daha bu yorumlara öyle yumruk falan yaparsan ben seni ne yapacağımı biliyorum. Bugünden itibaren yapıyorum. Kayda al lan köpek.”

PTT-SEN: BÜTÜN KADINLARI PTT TAŞERON İŞÇİSİ KADINLARA DESTEK OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ

PTT-Sen'in Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Daha önce iki örgütlenme uzmanı kadın arkadaşımızı küfür ve hakaretlerle tehdit eden, PTT taşeron işçilerini arayarak tehdit ve hakaretlerle PTT-Sen'den istifaya zorlayan Yavuz Çakır en sonunda kadın işçileri de arayarak tehdit hakaretlere başlamıştır” denildi.

Ses kaydının da yer aldığı açıklamada, “Gözüne yumruk patlatmakla, nefesini kesmekle tehdit etmiştir. Sendika düşmanı, kadın düşmanı şiddet faili Yavuz Çakır'ı, kadın işçi arkadaşımızla yaptığı telefon konuşmasının ses kaydıyla teşhir ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

PTT'de çalışan kadın işçilere destek çağrısı yapılan açıklama şöyle devam etti:

“Yavuz Çakır'ı uyarıyoruz; bu sendikanın üyesinden çalışanına hiç kimse sen gibiler karşısında geri adım atmaz. Bu tehditlere, şiddet tavrına karşı bütün kadınları PTT taşeron işçisi kadınlara destek olmaya çağırıyoruz!” (DUVAR)