Papa: İsrail-Hamas çatışması savaş değil terörizm

İsrailli rehinelerin aileleri ve Gazze'de yakınları olan aileler ile bir araya gelen Papa Franciscus, "Biz burada savaşların ötesine geçtik. Bu, savaş değil. Bu, terörizm" diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Papa Franciscus, yakınları Hamas tarafından rehin alınan İsrailli aileler ve abluka altındaki Gazze'de ailesi olan Filistinliler ile bir araya geldi. Ayrı ayrı gerçekleştirilen görüşmelerin ardından Vatikan'daki St. Peter's Meydanı'nda konuşan Papa, İsrail-Hamas çatışmasının savaştan öteye geçtiğini ve terörizme evrildiğini söyledi.

Reuters'ın haberine göre, Katoliklerin ruhani lideri, aileler ile gerçekleştirdiği görüşmelerin hemen ardından yaptığı konuşmada, 'her iki tarafın da acı çektiğini' doğrudan dinlediğini anlattı. Papa Franciscus, "Bu, savaşların yaptığı şeydir. Ama biz burada savaşların ötesine geçtik. Bu, savaş değil. Bu, terörizm" ifadelerini kullandı. Papa, her iki tarafın da 'sonunda herkesi öldürecek tutkuları ile devam etmemesi' için dua istedi.

İSRAİL VE HAMAS'TAN REHİNE TAKASI ANLAŞMASI

Papa'nın görüştüğü her iki grup da bugün ilerleyen saatlerde basın toplantısı düzenleyecek.

Öte yandan, Papa'nın görüşme ve açıklamaları, İsrail ve Hamas'ın geçici ateşkes ve rehine takasında anlaşmaya varmasının ardından geldi. Katar'ın arabuluculuğunda varılan anlaşma kapsamında, çatışmalara 4 günlük ara verilecek, İsrail hapishanelerdeki 150 Filistinli tutukluyu serbest bırakacak, Hamas da Gazze'de rehin tutulan 50 kişiyi serbest bırakacak. Bu süre içinde abluka altındaki Gazze Şeridi'ne de yardım tırlarının girişi sağlanacak.

Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın 7 Ekim'de İsrail'e yönelik saldırısıyla başlayan çatışmalarda, İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de 13 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. İsrail'e yönelik saldırıda ise 1200 kişi yaşamını yitirdi. (DIŞ HABERLER)