Papa Francis'ten silahlanma karşıtı Paskalya ayini

Katolik aleminin ruhani lideri Papa Francis, Paskalya ayininde savaş karşıtı mesajlar verdi. Papa Francis, silahlı ihtilafların ve silahlanmanın pandemide bile sürmesini 'skandal' diye niteledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, Paskalya ayininde Covid-19 aşılarının özellikle yoksullara dağıtımının hızlandırılması çağrısında bulunurken, pandemi sürecindeki silahlı çatışmaları ve askeri harcamaları 'skandal' olarak niteledi. Papa Francis, "Salgın hâlâ yayılıyor, bu sırada özellikle yoksulların yaşadığı toplumsal ve ekonomik krizler hâlâ ağır. Buna rağmen -ve bu skandal bir durum- silahlı ihtilaflar hâlâ son bulmadı ve askeri cephanelikler güçlendiriliyor" dedi.

'MAYINLAR, KORKUNÇ AYGITLAR'

Geçmişte de silahsızlanma çağrıları yapan nükleer silahların tamamen yasaklanmasını öneren Katolik lider, "Dünyada hâlâ çok fazla savaş ve şiddet var. Tanrı bize, savaş zihniyetini aşmakta yardım etsin" ifadelerini kullandı. Bugünün Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü olduğunu da hatırlatan Papa Francis, bu silahları 'korkunç aygıtlar' olarak niteleyip "Dünyamız bu ölüm araçlarının yokluğunda ne kadar daha güzel bir yer olurdu" dedi.

MYANMAR'DA DARBE KARŞITLARINA ÖVGÜ

Papa Francis, Myanmar'daki darbe karşıtı eylemlere de özel olarak değindi. Katolik lider, 'Myanmar'da demokrasiyi desteklemeye bağlı olan ve barışçıl biçimde seslerini yükselen gençleri' övdü. 

YOKSUL ÜLKELER İÇİN AŞI ÇAĞRISI

Vatikan'da Covid-19 önlemleri nedeniyle 200'den az sayıda özel izinli kişiye seslenen Papa Francis, uluslararası toplumdan Covid-19 aşılarının dağıtımını hızlandırmasını da istedi. Katolik lider, özellikle en yoksul ülkelere aşı gönderilmesi çağrısında bulundu.

İtalya'da Paskalya nedeniyle Covid-19'un daha da yayılmaması için üç günlük sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bütün ülke 'kırmızı bölge' ilan edilmiş durumda. (DIŞ HABERLER)