Papa Francis taburcu oldu: 'Hala hayattayım'

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, bronşit tedavisinin ardından taburcu oldu. Hastane önünde kendisini bekleyenleri selamlayan Papa, "Hala hayattayım" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Nefes darlığı şikayetiyle çarşamba günü hastaneye kaldırılan ve bronşit tedavisi gören Katoliklerin ruhani lideri Papa Francis, taburcu oldu. "Hala hayattayım" diyerek hastaneden ayrılan Papa'nın bronşit tedavisine hızlı yanıt verdiği belirtildi. 86 yaşındaki Papa Francis, hastane önünde kendisini bekleyenleri selamladı. Baston kullandığı dikkat çeken Papa, Vatikan'a doğru yola çıktı.

Vatikan Sözcüsü Matteo Bruni, Papa Francis'in Paskalya kutlamalarının başlangıcı olarak kabul edilen Palmiye Pazarı ayinine katılacağını doğruladı. Ayin, pazar günü Aziz Petrus Meydanı'nda yapılacak.

'PERSONELLE PİZZA YEDİ'

Dün de bir açıklama yapan Bruni, Papa'nın klinik bulgularının iyiye gittiğini ve akşam yemeğinde hastanede kendisine yardımcı olan doktorlar, hemşireler, asistanlar ve jandarma personeliyle pizza yediğini belirtmişti. Bruni, "Bu sabah kahvaltıdan sonra biraz gazete okudu ve işine geri döndü. Papa Hazretlerinin bu sabah yapılan son testlerin sonuçlarının ardından yarın Santa Marta'daki evine dönmesi bekleniyor" ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)