Pankart soruşturmaları Uşak'ta protesto edildi

CHP'nin "128 milyar dolar nerede" pankartı ile Sol Parti'nin İstanbul Sözleşmesi pankartları nedeniyle yaşanan gözaltı süreci Uşak'ta demokratik kitle örgütleri tarafından protesto edildi.

Google Haberlere Abone ol

Osman Çaklı

UŞAK- Sol Parti'nin geçen günlerde Uşak'ta il binasına astığı "İstanbul Sözleşmesi Bizimdir" pankartı ve CHP'nin Bursa'da reklam panolarına astığı "128 milyar dolar nerede" pankartı soruşturma konusu olmuştu. Ülke genelinde toplumsal muhalefete yönelik baskının artmasına tepki göstermek amacıyla bugün Uşak Tiritoğlu Parkı'nda saat 18:00'de bir araya gelen demokratik kitle örgütleri basın açıklaması gerçekleştirdi.

'BÜTÜN HALKI İSTANBUL SÖZLEŞMESİ'Nİ İMZALAMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesi tartışmalara neden olmuştu. Yine son dönemde Merkez Bankası'nın dolar rezervinde açık olduğunu açıklaması üzerine CHP Bursa'da "128 milyar dolar nerede" yazılı pankartlarını reklam panolarına asmıştı. Emniyet güçleri tarafından sökülen pankarta savcılık re'sen soruşturma açtığını duyurmuştu. Yaşanan sürecin hukuksuz ve muhalefeti bastırma olduğunu savunan kitle örgütleri Uşak Tiritoğlu Parkı'nda bir araya gelerek basın açıklaması düzenledi. CHP, Sol Parti, Eğitim-Sen, Eğitim-İş, ADD, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Çevre Gönüllüleri adına basın açıklamasını okuyan Funda Öz Akcura, İstanbul Sözleşmesi'nin "Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile içi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye" ilişkin bir belge olduğunu dile getirdi. Sözleşmenin AK Parti tarafından 2011 yılında imzalandığına değinen Öz Akcura, "Sözleşmeden çıkma kararındaki keyfiyet neyse bugün Sol Parti binalarından İstanbul Sözleşmesi pankartlarını ve CHP il ilçe teşkilatlarının bir gecede iç edilen 128 milyar dolar nerede pankartlarını söken keyfiyet de odur. Bunun bir başka yorumu yok. ‘Ölmek istemiyoruz'dan Cumhurbaşkanına hakaret çıkaran yargı sistemi de mücadelemizi durduramayacak. Cumhurbaşkanı imzasını çekmiş olabilir. Ama bu İstanbul Sözleşmesi'nin bizim olduğu gerçeğini değiştirmez. O zaman biz imzalıyoruz. Kâbesi insan olsun tüm halkımızı da imzaya davet ediyoruz" diye konuştu.