Pandora Belgeleri'yle ilgili sekiz ülkede soruşturma açılıyor

Pandora Belgeleri'ndeki vergi kaçırma iddiaları hakkında en az sekiz ülkede soruşturma başlatılacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Liderler, siyasetçiler ve milyarderlerin gizli servetlerinin Pandora Belgeleri'yle ortaya saçılması sonrasında en az sekiz ülkede hükümet yetkilileri soruşturma vaadinde bulundu. Pakistan, Meksika, İspanya, Brezilya, Sri Lanka, Avustralya ve Panama'da, siyasetçilerin, politikacıların ve suçluların offshore şirketler üzerinden vergiden kaçındığı iddiaları hakkında soruşturma başlatılacağı açıklandı.

ÇEK CUMHURİYETİ'NDE BAŞBAKAN DA SORUŞTURULACAK

Çek Cumhuriyeti'nden yetkililer, seçim kampanyasının ortasında olan başbakan Andrej Babiš dahil, Pandora Belgeleri'nde adı geçen kişilerin araştırılacağını açıkladı. Pakistan Başbakanı İmran Han da ismi geçen herkesin soruşturulup 'gerekli adımların' atılacağını söyledi. Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta da, yurtdışı ziyaretinden dönüşte hakkındaki iddiaları yanıtlayacağını açıkladı.

ÜRDÜN VE RUSYA REDDETTİ

 

Belgelerde ABD ve İngiltere'de gizlice bir emlak imparatorluğu kurmakla itham edilen Ürdün Kralı 2. Abdullah suçlamaları reddetmiş, söz konusu gayrımenkullerin gizli olmadığını belirtmişti. Kremlin'den yapılan açıklamadaysa, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakın isimlerin servetlerini offshore şirketler üzerinden gizlediği iddiaları reddedilmiş, belgelerden 'dünyanın en büyük vergi cennetinin ABD olduğunun anlaşıldığı' belirtilmişti.

RÖNESANS HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA YOK

Türkiye'de ise son beş yılda en az 16 milyar liralık 10 ihale alan ve vatandaşların vergileriyle ödenen kamu projelerinden elde ettiği kârın 210 milyon dolarını vergiden kaçınmak için Britanya Virjin Adaları’na aktarmakla itham edilen Rönesans Holding'den henüz bir açıklama yapılmadı. (DIŞ HABERLER)