Pandeminin sanata etkileri 'Yeniden' sergisiyle Ataşehir Belediyesi'nde

Ataşehir Belediyesi, pandemi nedeniyle yaşanan "yeni normal”i, bunun sanata ve sanatçılara yansımasını “Yeniden” sergisi ile tartışmaya açıyor. 24 Şubat’ta açılacak sergi internet üzerinden de çevrimiçi olarak gezilebilecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ataşehir Belediyesi, pandemi süresinde dijital stüdyoya çevrilen E-Kültür Merkezi'nde çekilen seminerleri, söyleşileri, konserleri ve tiyatroları sosyal medya aracılığıyla sanatseverlere ulaştırdı. Ataşehir Belediyesi, kültür-sanata verdiği desteğe “Yeniden” adı verilen bir resim sergisiyle devam ediyor.

Prof. Dr. Marcus Graf’ın küratörlüğündeki  “Yeniden” sergisinde; Beyza Boynudelik, Emin Mete Erdoğan, Ferhat Özgür, Filiz Piyale Onat, Gizem Candan, Güler Güçlü, Gülgün Başarır, Hasan Deniz, Murat Germen, Mustafa Duymaz, Saliha Yılmaz, Seydi Murat Koç, Zafer Akşit’in eserleri sergilenecek.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi sergiye ilişkin, “Pandemi döneminde hiçbir kültür-sanat etkinliğimizi durdurmadık. Belki halkımızın sağlığını düşünerek kültür merkezlerimizi ziyaretlere kapatmak zorunda kaldık ancak etkinliklerimizi dijital ortama taşıyarak halkımızın ayağına götürdük. Pandemi döneminde sanatçılarımızı desteklemeye gayret ettik. Etkinliklerimizi durdurmayarak biz onların yanında olduk, onlar da sanatlarını yaparak ve üreterek evlerinde kalan vatandaşlarımıza moral oldular. Bu sergi için Cemal Süreya Etkinlik Merkezi'mizi yeniledik. Pandemi kurallarına uygun olarak sergiyi ziyaret etmek mümkün olacak. Ayrıca vatandaşlarımız isterlerse sergiyi dijital ortamda çevrimiçi de gezebilecekler” ifadelerini kullandı. 

Ataşehir Belediyesi Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’ndeki sergi salonunda açılacak sergi 24 Şubat-14 Nisan tarihlerinde, saat 10.30 ile 15.30 saatleri arasında ziyaretçileri bekliyor.

Pandemi nedeniyle sergi salonuna gitmek istemeyen sanatseverler için sergi https://www.atasehir.bel.tr/ ve https://kultursanat.atasehir.bel.tr/ üzerinden çevrimiçi olarak da gezilebilecek. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)