Pandeminin Gölgesinde Gazetecilik: Türkiye Raporu yayınlandı

Uluslararası Basın Enstitüsü, "Pandeminin Gölgesinde Gazetecilik: Türkiye" başlıklı raporunu paylaştı. Raporda korona virüsü salgınının Türkiye'deki bağımsız medya üzerindeki etkisi incelendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) tarafından hazırlanan "Pandeminin Gölgesinde Gazetecilik: Türkiye" raporu yayınlandı. Gazeteci İpek Yezdani tarafından hazırlanan raporun girişinde pandeminin, sınırlı kaynaklarla ve zor koşullar altında ayakta kalmaya çalışan bağımsız medya kuruluşlarının şartlarını daha da zorlaştırdığı vurgulandı.

"COVID-19’un Bağımsız Gazetecilerin Çalışma Koşulları Üzerindeki Etkileri", "Sansür ve Habere Erişim", "Finansal Zorluklar" ve "Türkiye’de Bağımsız Medya COVID-19 Karşısında Nasıl Ayakta Kalır?" başlıklarından oluşan raporda 18 gazeteci ile röportajlar yapıldı.

Raporun sonuç bölümünde, "Türkiye’de de diğer ülkelerde olduğu gibi gazeteciler, pandemi haberleri yaparken kendi sağlıklarını ve güvenliklerini riske attılar. IPI’nın COVID-19 Basın Özgürlüğü Takip Sistemi’ne göre, gazeteciler aynı zamanda hükümetin salgın yönetimine eleştirel yaklaşan haberlerden dolayı baskılarla da karşı karşıya kaldılar. Belki de COVID-19 salgının bağımsız medya açısından en zor tarafı, reklam gelirlerinin "azalması ve tirajlardaki düşüşten dolayı ortaya çıkan finansal zorluklar oldu" ifadeleri kullanıldı. (HABER MERKEZİ)

RAPORUN TAMAMI: https://s.gazeteduvar.com.tr/storage/files/documents/2021/04/22/tur-turkey-report-covid19-impact-on-B9ZH.pdf