Pandemide evden çıkamayan akademisyenin çektiği kısa film festivallerde

Korona virüsü salgını sürecinde rahatsızlığı nedeniyle evden çıkamayan Gökhan Deniz Dinçer, evde çektiği kısa filmiyle birçok festivalde ise finalist ya da yarı finalist oldu. "TIME-VID19" adlı kısa film, Dinçer'in Covid-19 nedeniyle evden çıkamadığı dönemde yaşadığı sıkışmışlık hissini yansıtıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgını sürecinde kronik rahatsızlığı nedeniyle 45 gün evden çıkmayan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Öğretim Görevlisi Gökhan Deniz Dinçer'in evde çektiği "TIME-VID19" adlı kısa filmi, uluslararası film festivallerinin seçkisinde yer alırken, birçok festivalde ise finalist ya da yarı finalist oldu.

Müziği Aziz Zeki tarafından yapılan kısa filmine, Covid-19 nedeniyle evden çıkamadığı dönemde yaşadığı sıkışmışlık hissini yansıtan Eskişehir Fotoğraf Sanatı Derneği (EFSAD) Yönetim Kurulu Üyesi de olan Dinçer, filminin kamera önü ve arkası ile kurgusunda kendisi yer alıyor.

Kısa film konusunda eğitimler aldığını belirten Dinçer, pandemi başladığında 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlar için kısıtlama getirildiğini anımsatarak, "Bu kısıtlama haziran ayına kadar sürdü. Kronik rahatsızlığım nedeniyle evde kaldım. Ancak bu süreç bana zor geldi. Evde kaldığımın 45. gününde bir kısa film aklıma geldi. Böyle durumlarda zamanın akmadığına ve yavaş ilerlediğine dikkati çekmek istedim. Zamanın içindeki sıkışmışlığı hissettirmeye çalıştım. Yaklaşık 3 dakikalık bir film. Filmin hem kamera önünde hem de arkasında çalıştım. Müzik için bir arkadaşımdan yardım istedim. Film tamamlanınca çeşitli uluslararası festivallere gönderdim. Festivallerden güzel dönüşler oldu" ifadelerini kullandı. 

Dinçer, salgın sonrasında farklı projeler yapacağını da belirtti. (AA)