Pandemide alternatif eğitim: Edirne’de sokağa sınıf kuruldu

Edirne’de öğretmenlik yapan Ertan Çekiç, pandemi nedeniyle okulların kapalı olmasına çözüm buldu. Mahalleye sınıf kuran Çekiç, her gün açık alanda öğrencilerle ders işliyor.

Google Haberlere Abone ol

Tamer Yavuz

EDİRNE – Edirne’nin Yeniimaret Mahallesi’nde bulunan Mithatpaşa İlkokulu Müdürü Ertan Çekiç, pandemi sürecinde öğrencilerin derslerinden geri kalmaması için sokakta açık havada yüz yüze eğitim veriyor. 

‘EĞİTİMİN OLDUĞU HER YER OKULDUR’

Mahalle arasına kurduğu gölgelik ve sıralar ile Türkçe dersi işleyen Çekiç, “Okul her zaman dört tarafı duvarla çevrili dam olan yer değildir. Okul her yerdir. Gerektiğinin de bir mahalle arası, gerektiğinde bir ormandır. Eğitimin olduğu her yer okuldur” diye konuştu. Dersi takip eden veliler, Çekiç’in çocuklarıyla bir baba şefkatiyle ilgilendiğini ve okulun sadece dört duvarla sınırlı olmadığına şahit olduklarını söyledi. Eğitimin sekteye uğradığı bu süreçte öğrencileri için gönüllü olduğunu ve bundan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Çekiç, öğrencilerin eksikliklerini gidermek için böyle bir çözüm yolu bulduğunu söyledi.

“ÇOCUKLARIN EĞİTİMİNİ YARIM BIRAKMAM”

Gerekli araç gereçleri sağladıktan sonra her gün düzenli bir şekilde çocukların eksikliklerini gidermeye çalıştığını kaydeden Çekiç,

Ertan Çekiç

“Ben görevimi seviyorum. Yaptığım işte sevgiyi buluyorum. Çocukları da çok seviyorum. Ben yaptığım hiçbir iş gibi çocukların eğitimini de yarım bırakmam. Her gün belli bir saatte pandemi kuralları çerçevesinde on tane öğrenci ile belli mesafede derslerimizi yapıyoruz. Şimdi birinci ve ikinci sınıflarla ders yapıyoruz, bundan sonraki günlerde üçüncü ve dördüncü sınıflarla devam edeceğiz. Güzel bir çalışma oluyor. Çocukların eksikliklerini gideriyoruz. Çocuklar mutlu, veliler mutlu, biz de mutluyuz. Bizim en büyük amacımız onların mutlu olması zaten” dedi.