Pandemide 203 motorlu kurye hız baskısından öldü

Pandemi döneminde daha fazla tercih edilen online ve telefonla alışveriş, motorlu kuryelerin iş yükünü de artırdı. Hızlı teslimat baskısı pandeminin başından beri 203 kuryenin ölümüne sebep oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan, pandemi nedeniyle çalışma şartları ağırlaşan, can ve iş güvenliği olmadan teslimat yapan motorlu kuryelerin sorunlarına dikkat çekti. Pandemi döneminde alışveriş ihtiyaçlarının daha çok elektronik ortamlardan sağlandığını söyleyen Kaplan, bu nedenle motorlu kuryelerin iş yükünün normalin üç katına çıktığını vurguladı. Bu durumun kaza riskini artırdığını belirten Kaplan, "Kuryelerden beş tane paketin yarım saatte dağıtmalarını ve günlük ortalama 100- 120 TL yevmiye için 100-150 km yol yapmaları isteniyor” dedi. 

'ÇOK TEHLİKELİ MESLEKLER' GRUBUNA DAHİL EDİLMELİ

Pandemi başından beri 203 motorlu kuryenin öldüğünü hatırlatan Kaplan, motorlu kuryelerin “Çok Tehlikeli Meslekler” grubuna dâhil edilmelerini talep etti. Motorlu kuryelerin iş ve can güvenliğinin sağlanması için kuryelerin süre kısıtlamasının esnetilmesi, telefon uygulamalarındaki hız puanlamasının kaldırılması gerektiğini söyledi. (AJANS BİZİM)