Palalı saldırı ortaya çıkardı: Almanya'daki kundaklamayla ilgili 1 gözaltı

Almanya'da pazartesi günü bir kişiyi palayla yaralayan Daniel S.'nin, 25 Mart'ta 4 kişinin hayatını kaybettiği yangınla ilişkili olduğu tespit edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Almanya'nın Solingen kentinde, geçtiğimiz ay dört katlı bir binada meydana gelen yangınla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Yangında, Kuncho Z. (29), eşi Katia (28) ve iki küçük çocukları Galia (2) ile Emilia (üç aylık) hayatlarını kaybetmişti. Alman kamuoyuna yansıyan bilgilerde ölen ailenin Bulgar olduğu aktarılmıştı ancak Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (Ditib), hayatını kaybedenlerin Türk asıllı Bulgaristan vatandaşları olduğunu belirtmişti. 

Daniel S. isimli şüpheli, ilk olarak pazartesi günü yaşanan palalı saldırıyla ilgili gözaltına alınmıştı. Bir kişiyi palayla yaralandığı belirtilen Daniel S.’nin, Solingen kentindeki yangınla ilişkili olduğu belirlendi.

25 Mart’ta meydana gelen yangının ardından kundaklama iddiasını araştıran polis, güvenlik kameralarını incelemiş ve binanın yakınlarında ‘şüpheli davranan’ bir erkek tespit etmişti. Güvenlik kamerasından elde edilen görüntüleri karşılaştıran yetkililer, bu kişinin Daniel S. olduğunu tespit etti.

Öte yandan, 39 yaşındaki şüphelinin kundaklanan evin eski kiracısı olduğunu ve kira borçları nedeniyle 2022 baharında evden atıldığı kaydedildi. Daniel S.'nin evinde, yangın hızlandırıcı bir kimyasal ve olay günü giydiği kıyafetler bulundu. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)