Pakistan'da yeni başbakan seçilecek: Muhalefet lideri Şahbaz Şerif en güçlü aday

Pakistan'da güvensizlik oylamasıyla Başbakan İmran Han'ın hükümetinin düşmesinin ardından yeni başbakan yarın seçilecek. Eski başbakan Navaz Şerif'in kardeşinin en güçlü aday olduğu belirtiliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan Başbakanı İmran Han hükümetinin güvensizlik oylamasıyla düşürülmesinin ardından parlamento yeni başbakanı seçmeye hazırlanıyor.

Reuters’ın haberine göre, Han’ın Pakistan Genelkurmay Başkanı General Kamar Cavit Bajva ile görüşmesinin ardından güvensizlik oylaması yapan parlamento yarın yeni bir başbakan seçecek.

EN GÜÇLÜ ADAY ESKİ BAŞBAKAN NAVAZ ŞERİF’İN KARDEŞİ

Pakistan Başbakanlığı için en güçlü aday eski başbakan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif olarak görülüyor. Han’ın başbakanlık görevinden düşürülmesini “yeni başlangıç için bir şans” olarak yorumlayan Şahbaz Şerif, “Yeni bir şafak başladı. Bu ittifak, Pakistan’ı tekrar inşa edecek” dedi. Eski Pencap eyalet başbakanı ve ülkede muhalefetteki Müslüman Ligi-Navaz partisi lideri Şahbaz Şerif, aynı zamanda Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yakın ilişkileriyle hatırlanıyor.

PARLAMENTO GÜVENSİZLİK OYLAMASIYLA HÜKÜMETİ DÜŞÜRDÜ 

Pakistan parlamentosu bugün 13 saatlik bir oturum sonrasında Han’ın hükümetini güvensizlik oylamasıyla düşürdü. Güvensizlik oylamasında Han'ın hükümeti, 174 hayır oyu aldı. Pakistan Ulusal Meclisi, 342 milletvekilinden oluşuyor. Başbakan Han'ın görevden alınması için en az 172 oy gerekiyor. Hükümet, mecliste çoğunluk sınırı olan 172 oyun altında kalarak düşerken İmran Han ise Pakistan’da güvensizlik oylamasıyla giden ilk başbakan oldu.

Han 8 Nisan günü, güvensizlik oylaması kararının ardından Pakistan’ın “ithal edilmiş” bir hükümetini kabul etmeyeceğini ve 10 Nisan akşamı için tüm ülkeyi sokaklara çağırmıştı. Han, “Pakistan’daki tüm seçmenlerime pazar günü akşam namazından sonra evlerinizden çıkıp, yönetime gelmeye çalışan bu ithal edilmiş hükümete karşı barışçıl bir şekilde protesto etmeniz gerektiğini söylüyorum” ifadelerini kullanmıştı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İmran Han Pakistan