Pakistan'da tansiyon düşmüyor: İmran Han'ın eski bakanından 'isyan' uyarısı

Pakistan eski Başbakanı İmran Han’ın kabinesinde yer alan eski bakan, Pakistan’ın bir sivil isyana yakın olduğu iddia etti. Han'a karşı oy veren milletvekili de linç girişimine uğradığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Pakistan eski Başbakanı İmran Han’ın Enformasyon Bakanlığını yapan Favad Çodri, 16 Nisan günü Pencap Meclis’inde çıkan kavgadan sonra, Twitter hesabından Pakistan’ın bir sivil ayaklanmaya yakın olduğunu iddia etti.

Han’a yakın bir isim olan Çodri, eski Başbakan’ın bugüne kadar “sakinliğini sonuna kadar koruduğunu” ancak “yakında kendisi bile bu öfkeli grubu durduramayacak ve ülkenin sivil bir ayaklanmaya sürüklendiğini” görebileceklerini söyledi.

16 Nisan günü, Pencap Meclis’inde Han’ın Pakistan Tehrik-i İnsaf (PTI) Partisi destekçileri ve muhalif milletvekilleri arasında kavga çıkmış, Meclis Başkanı Yardımcısı Serdar Dost Muhammet Mazari saldırıya maruz kalmıştı.

The Guardian’ın aktardığına göre, geçtiğimiz günlerde de bir restoranda eski PTI üyesi ve siyasetçi Nur Alam Han’a yönelik saldırı olmuştu. İddialara göre, saldırgan “Amerikan ajanı” ve “hain” diyerek Nur Han’a saldırmış. Nur Han son zamanlarda taraf değiştirip eski Başbakan’a karşı güvensizlik oylamasında oy vermişti. (DIŞ HABERLER)

Etiketler İmran Han Pakistan