Pakistan'da Çin büyükelçisinin kaldığı otele bombalı saldırı

Pakistan'ın Ketta kentinde Çin büyükelçisinin kaldığı otele bombalı saldırı düzenlendi. Dört kişinin üstlendiği saldırıyı Taliban üstlenirken, elçinin olay sırasında otelde olmadığı açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın Ketta kentinde lüks bir otelin otoparkında düzenlenen bombalı saldırıda dört kişi öldü, 11 kişi yaralandı. Çin'in 'Bir Kuşak Bir Yol' projesi için kilit önem taşıyan ve yerel halkın Çin'i doğal kaynaklarını sömürmekle suçladığı kentte, Çin Büyükelçisi Nong Rong'un kaldığı otelin hedef alınması dikkat çekti. Saldırı sırasında Büyükelçi Nong Rong'un veya Çin heyetinden kimsenin otelde olmadığı açıklandı.

Ketta'nın en lüks oteli olarak bilinen Serena Oteli'ndeki saldırıyı Pakistan Talibanı üstlendi. Örgüt, saldırıyı bir intihar bombacısının düzenlediğini açıkladı. Pakistan polisinden yapılan açıklamadaysa, patlayıcı dolu bir aracın infilak ettiği belirtildi. Saldırının ardından otelin otoparkında büyük bir yangın çıktığı görüldü. 

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmad'ın açıklamasına göre, otelde kalmakta olan Çin Büyükelçisi saldırı sırasında başka bir noktadaydı. Güvenlik görevlileri, saldırıda doğrudan Çin elçisinin hedef alındığına dair kesin bir bulgudan söz etmedi. Ancak hem Taliban, hem de Pakistan milliyetçisi olan grupların geçmişte bölgedeki Çin vatandaşlarını hedef aldığı biliniyor.

Çin Büyükelçisi Nong Rong da, saldırının düzenlenmesinden önce kentte bir dizi yetkiliyle görüşmüş, temasları sosyal medyada paylaşılmıştı.

Saldırının ardından Çin Dışişleri'nden yapılan açıklamada, "Çin bu terör saldırısını güçlü bir biçimde kınamaktadır ve masum kurbanlar için üzgünüz" denildi.

Mineral ve doğalgaz zengini Belucistan eyaletinin başkenti olan Ketta, Çin'in Bir Kuşak Bir Yol adlı ekonomik koridor projesinin kilit bir noktasını oluşturuyor. Bölgedeki isyancı gruplar ise bölgesel kaynaklardan daha fazla pay talep ederek bu projeyi eleştiriyor. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Pakistan Çin