Pakistan'da alışveriş merkezinde yangın: En az 9 ölü

Pakistan'ın Karaçi kentindeki bir AVM'de çıkan yangında en az dokuz kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Binada arama çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

Fotoğraf: Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan'ın güneyindeki Karaçi kentinde bulunan bir alışveriş merkezinde yangın çıktı. Bugün sabah saatlerinde RJ isimli AVM'de çıktığı belirtilen yangında dokuz kişinin hayatını kaybettiği, çok sayıda kişinin yaralandığı açıklandı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Pakistan'ın en kalabalık kentinde 25 Kasım Cumartesi sabahı yaşanan yangında, itfaiye ekipleri yaklaşık 50 kişiyi kurtardı. Daha fazla sayıda kişinin bina içinde olduğu bilgisi paylaşılırken, Karaçi Belediye başkanı Murtaza Wahab Siddiqui, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden bir açıklama yaparak yangının ardından binadan çıkarılan dokuz cesedin yerel hastanelerin morguna kaldırıldığını bildirdi. Siddiqui, AVM binasına arama çalışmalarının sürdüğünü aktardı.

Yangına neyin sebep olduğu ise henüz netlik kazanmadı. Yangında yaralanan çok sayıda kişinin hastanelerde tedavi altına alındığı açıklandı. (DIŞ HABERLER)