Pakistan 'Yanlışlıkla füze atıldı' iddiasının araştırılmasını istiyor

Pakistan yönetimi, Hindistan'ın "yanlışlıkla" füze attığı iddiasının detaylıca araştırılmasını istedi. Konuyla ilgili BMGK'nin bilgilendirildiğini belirten yönetim, olayın aydınlatılmasını talep etti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hindistan'ın Pakistan topraklarına 9 Mart'ta füze fırlatmasıyla ilgili gelişmeler devam ediyor. Pakistan yönetimi, Hindistan tarafının füzenin "yanlışlıkla" atıldığı yönündeki iddiasına kuşkuyla yaklaştığını belirterek "Bu açıklamadan tatmin olmadık" mesajı verdi.

Pakistan Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi bugün yaptığı açıklamada, Hindistan Savunma Bakanı Rajnath Singh'in "kazara füzenin fırlatıldığı" yönündeki açıklamasına tepki gösterdi. Pakistanlı bakan, söz konusu açıklamadan tatmin olmadıklarını ve açıklamanın "yetersiz ve eksik" olduğunu savunarak olayın tüm detaylarının uluslararası kamuoyuyla paylaşılmasını istedi. Kureyşi, konuya ilişkin Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne (BMGK) olayla ilgili bir bilgilendirme içeren metnin ulaştırıldığını da kaydetti. 

HİNDİSTAN'DA FÜZE SİSTEMLERİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

Hindistan Savunma Bakanı Singh, ülkenin parlamentosuna yaptığı bilgilendirmede "Füze sistemlerimizin güvenliğine en yüksek önceliği veriyoruz. Bakım ve denetimlerle ilgili standart prosedürler yeniden gözden geçiriliyor" demiş ancak hangi füzenin "yanlışlıkla" atıldığına ilişkin bilgi vermemişti. Savunma Bakanlığı da 11 Mart'ta yaptığı açıklamada "Rutin bakım sırasında teknik arıza sonucu yanlışlıkla fırlatıldı" demişti. Pakistan Ulusal Güvenlik Danışmanı Muid Yusuf da söz konusu açıklamayı "umursamazlık" olarak eleştirmiş, olayın detaylarının araştırılması gerektiğini söylemişti. (DIŞ HABERLER)

Hindistan Savunma Bakanlığı, Pakistan'ın başkenti İslamabad'a 500 km mesafede bulunan Mian'daki yerleşim olmayan bir bölgeye füze attığını olaydan iki gün sonra duyurmuştu. (DIŞ HABERLER)

Etiketler pakistan hindistan