Pakistan eski başbakanı Han: ABD'ye soruyorum, benimle ne derdiniz var?

Pakistan parlamentosunun görevden aldığı eski başbakan İmran Han ülkede mitingler düzenliyor. ABD'ye yönelik eleştirilerini sürdüren Han, "ABD’ye soruyorum, benimle ne derdiniz var?" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Eski Pakistan Başbakanı İmran Han, güven oylamasıyla görevden düşürülmesiyle ilgili ABD'ye yönelik suçlamalarını sürdürüyor. Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri Han, görevden düşürülmesi sonrası ikinci mitingini Karaçi kentinde düzenledi.

İktidarı boyunca ABD'yle yakın ilişkileriyle bilinen Han, son mitingdeki konuşmasında ABD’ye seslenerek, "ABD’ye soruyorum, benimle ne derdiniz var?" dedi. 

AA'nın aktardığına göre, Han, yaptığı açıklamada, "Büyük bir uluslararası komplo Pakistan’a karşı yapılıyor. Hiçbir ülkeye karşı değilim ancak kimseye köle olmak istemiyoruz" dedi. Görevden düşürülmesinin "komplo" olduğunu savunan Han, göreve getirilen Başbakan Şahbaz Şerif'le ilgili ise "30 yıl ülkeyi yağmaladılar, hırsızlar geri döndü" ifadelerini kullanıdı.

'GÜVEN OYLAMASI ABD'NİN BİLGİSİ DAHİLİNDEYDİ'

Han, 3-4 ay önce ABD’nin İslamabad Büyükelçiliğinde muhalefet partisi üyeleri, kendi partisinden kopan milletvekilleri ve gazetecilerle ABD’li yetkililerin buluştuğunu da söyledi. 

Bu görüşmenin ardından ABD Dışişleri Bakanı'nın Güney ve Orta Asya İşlerinden Sorumlu Yardımcısı Donald Lu’nun İslamabad’ın Washington Büyükelçisi ile görüştüğünü belirten Han, Lu’nun güven oylaması meselesini önceden bildiğini öne sürdü. Han, Lu’nun Pakistan’ın Washington Büyükelçisi'ni tehdit ettiğini ve kendisine karşı güven oylaması başarılı olmazsa Pakistan için kötü olacağını söylediğini savundu.

ERKEN SEÇİM ÇAĞRISI

Han, halktan sokakları, caddeleri ve şehirleri doldurmalarını isteyerek, "Bu komployu kabul ederseniz çocuklarınız sizi affetmeyecek" şeklinde konuştu. Ayrıca hükümete erken seçim çağrısını yineledi.

NE OLMUŞTU?

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu 174 hayır oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü. Ülkede üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, Mecliste 11 Nisan'da düzenlenen seçimde 174 oy ile salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti. Han, ABD'nin üs talebini reddettiği için komployla karşı karşıya kaldığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler pakistan imran han