Pakistan eski başbakanı: Erken seçim yapılmazsa başkente geliyoruz

Pakistan parlamentosunun görevden aldığı eski başbakan İmran Han, düzenlediği üçüncü mitingde erken seçim çağrısında bulundu, aksi halde destekçileri ile başkent İslambad'a gideceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Pakistan Adalet Hareketi Partisi (PTI) lideri İmran Han, Lahor şehrinde destekçilerine seslenerek hükümete yönelik erken seçim çağrısını yineledi.

Han, görevden düşürülmesinin ardında düzenlediği üçüncü mitinginde, "Kim bir yanlış yaptıysa, onu düzeltmenin sadece bir yolu var ve bu en erken bir tarihte seçime gidilmesi" şeklinde konuştu. 

KENDİSİNE 'KOMPLO' GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ 

Han, görevden düşürülmesinin "komplo" olduğunu savunarak, ABD'ye yönelik suçlamalarını sürdürdü. Mevcut hükümetin yabancı güçlerin direktiflerine “itaatkar” olduğunu öne süren Han, "ithal hükümeti kabul etmeyeceğini" söyledi. 

Han, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırılara başladığında Moskova'da bulunmasını ilişkin de konuşarak, "Rusya'dan yüzde 30 daha ucuza petrol ürünleri getirmek istedik" şeklinde konuştu.

ISLAMABAD MİTİNGİ İÇİN DESTEKÇİLERİNE ÇAĞRI 

Han, erken seçim çağrısının kabul edilmemesi halinde, destekçilerine başkent Islamabad'a gitmeleri için hazırda bulunmalarını söyledi. Mitingdeki onbinlerce insana, "Benim çağrım için bekleyin" şeklinde konuştu. Han'ın Lahor'daki mitingi ülkenin çeşitli şehirlerinde PTI destekçileri tarafından da dev ekranlar aracılığıyla izlendi. 

NE OLMUŞTU?

Pakistan'da parlamentoda 10 Nisan'da yapılan güven oylaması sonucu 174 hayır oyu alan İmran Han hükümeti düşmüştü. Ülkede üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif, Mecliste 11 Nisan'da düzenlenen seçimde 174 oy ile salt çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmişti. Han, ABD'nin üs talebini reddettiği için komployla karşı karşıya kaldığını iddia etmişti. (DIŞ HABERLER)