Paco de Lucia'nın yayınlanmamış şarkıları yapay zekayla restore edildi

2014'te hayatını kaybeden gitarist Paco de Lucia'nın daha önce hiç yayınlanmamış şarkıları, ölümünün 10. yılı için toparlanarak bir albümde toplandı.

Fotoğraf: Akşam
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gitarist Paco de Lucia'nın daha önce hiç yayınlanmamış kayıtları, 65 yıl sonra bir albümde toplanarak ilk kez dinleyicilerle buluştu. 

Piyasaya 17 Mayıs'ta sürülecek 21 parçalık albümün ilk iki şarkısı "Me Falta La Resistencia" ve "Buleria de Nino Ricardo" dijital ortamda paylaşıldı.

Artıgerçek'in haberine göre, Paco'nun kardeşi Pepe ile birlikte 11 yaşında yaptığı şarkılar, yapay zeka kullanılarak restore edildi. 

MÜZİK ENDÜSTRİSİNDE YAPAY ZEKA KULLANIMI ARTIYOR

Geçen yıl kasımda Beatles'ın 1978'de kaydettiği "Now and Then" adlı parçanın 45 yıl sonra, yapay zeka ile restore edilerek ilk kez dinleyicilerle paylaşılmasının ardından, Drake ve The Weeknd’in sesleriyle doğrudan yapay zeka kullanılarak hazırlanan "Heart on My Sleeve" düeti de çok dinlendi. 

Düetler ve şarkı restorasyonlarının yanı sıra, aralarında "The Queen"in efsane solisti Freddie Mercury'nin de olduğu çok sayıda müzisyene, ses kayıtları kullanılarak farklı dillerde şarkılar söyletildi.

 

 

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)