Öztunç: Kapadokya Kanadalılara mı peşkeş çekilecek?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kanadalı bir şirketin Kapadokya bölgesinde yer alan Avanos ilçesinde altın aramasına tepki gösterdi. Bölgede ağaç kesimi yapıldığın belirten Öztunç, “Böyle bir yerde altın madeni aramak Kapadokya’ya yapılacak en büyük ihanettir. Kapadokya’ya, Avanos’a yönelik bu ihanete bölge halkı, haklı olarak karşı çıkıyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kanadalı bir altın madeni şirketinin dünya mirası olarak kabul edilen Kapadokya sınırlarındaki Avanos ilçesinde altın arama çalışmalarına başlamasına tepki gösterdi.

Bölgede ağaç kesimleri yapıldığını belirten Öztunç yaptığı açıklamada, “Kanadalı firmanın ağaçları kesip sondaj yaptığı alan, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Kapadokya'nın dibindeki Ziyaret Dağı'nda. Bu topraklar binlerce yıllık tarihe sahip. Kültürel açısından göz bebeğimizdir. Önemli su kaynaklarını barındırıyor. Kırgızistan'da siyanürle 5 bin insanın zehirlenmesine yol açtığı iddia edilen bir firmaya, bölgenin önemli su kaynaklarına sahip olan Ziyaret Dağı’nı teslim etmişler. Kurda kuzuyu emanet etmişler” ifadelerini kullandı.

‘ALTIN ARAMAK KAPADOKYA’YA EN BÜYÜK İHANETTİR’

Yaptığı açıklamada, “Her gün ayrı bir yerden yardım talebi alıyoruz. Halkımız 'acaba yarın havamıza, suyumuza, toprağımıza ne olacak' korkusuyla uyumaya başladı. Artık, bu zulme, talana bir dur demek lazım” ifadelerini kullanan Öztunç, “Kapadokya Kanadalılara mı peşkeş çekilecek?” diye sordu.

Kapadokya’nın Türkiye’nin önemli bölgelerinden birisi olduğunu belirten Öztunç, “Böyle bir yerde altın madeni aramak Kapadokya’ya yapılacak en büyük ihanettir. Kapadokya’ya, Avanos’a yönelik bu ihanete bölge halkı, haklı olarak karşı çıkıyor. Hukuki ve demokratik mücadelelerini destekliyoruz. Kapadokya için, Avanos için birlikte mücadele edeceğiz” dedi. (DUVAR)