Öztrak: Yatırımcılar 'Eyvah damat dönüyor' deyip kaçmaya başladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak'ın adını Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa ettiğinden beri anmadığına dikkat çekti. Öztrak, "Erdoğan, öyle bir damat güzellemesi yaptı ki, evlere şenlik…  Yatırımcılar 'Eyvah damat geri dönüyor' deyip kaçmaya başladı" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın adını anmasının dahi ekonomide olumsuz etkisi olduğunu söyledi.

CHP Genel Merkezi’nde basın toplantısında konuşan Öztrak, Hocalı katliamının yıl dönümünü hatırlatarak, “29 yıl önce Hocalı’da çok büyük bir insanlık dramı yaşandı. İnsanlık sustu, vicdan sustu. Biz bir kez daha hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyor, kardeş Azerbaycan’ın acılarını paylaşıyoruz” dedi.

'VATANDAŞ SABIRSIZLIKLA SANDIĞI BEKLİYOR'

Türkiye’de saray rejiminin hakikate düşman olduğunu ve “Kral Çıplak!” diye bağırdığını ifade eden Öztrak, “Erdoğan’ın Şahsım Hükümetinin hatalarını sorgularsanız, sorularınızı ilkin duymazdan geliyorlar. Baktılar olmuyor, havuz medyası ve troller devreye sokuluyor. Bilgi kirliliğiyle, çarpıtmalar başlıyor. Baktılar o da olmuyor, hemen koro halinde hakarete girişiyorlar. Ağza alınmayacak iftiralar, küfür ve kötü sözler, dillerinden, kalemlerinden dökülüyor. Ama hakikatlerin er ya da geç ortaya çıkmak gibi güzel bir huyu var. Milletimiz bu bağırış çağırışı dinlemiyor. Derdine derman arıyor. Bunlara notunu veriyor. Evlerine göndermek için sabırsızlıkla sandığı bekliyor” dedi.

'MİLLETİN 128 MİLYAR DOLARI NE OLDU?'

Öztrak, milletin sesini duymayanların “organize çığırtkanlıklarının” artık hakikati gizleyemediğini ifade ederek, şöyle konuştu:
“Pis kokular arşı alayı sarıyor. Milletin 128 milyar doları ne oldu? diye sormaya devam ettik. Nihayet, Saray’ın kibirlisi, İstanbul İl Kongresinde çıktı, bu döviz rezervlerinin satıldığını söyledi. Bu itiraf önemli, ancak “yeterli” değil. Milletin 128 milyar dolarının; “kime”, “nasıl”, “kaçtan” satıldığını da açıklamaları gerekiyor. Bunun yerine, damadın adını aylardır unutan Saray ve şürekâsı, ne olduysa birden damadın yaşadığını hatırladı ve bu koroya en son Erdoğan da katıldı. 104 gün boyunca damadının adını ağzına almayan Erdoğan, İzmir ve Nevşehir İl Kongrelerinde, öyle bir damat güzellemesi yaptı ki, evlere şenlik… Sarayın kibirli başı, ekonomide ne kadar başarı varsa, ardında damadım var” dedi. Yatırımcılar, “Eyvah damat geri dönüyor” deyip kaçmaya başladı, dolar bile ne yapacağını şaşırdı. Erdoğan’ın hakikatle bağları o kadar kopmuş ki… Dolar kurunu 4 lira 53 kuruştan alıp, 8 lira 46 kuruşa kim çıkardı? Damat göreve başladığında, bu ülkede 28 milyon 694 bin kişinin işi, gücü vardı. Damadın görev süresinde bu sayı 27 milyon 140 bin kişiye düştü. Kimin yönetiminde iş, güç sahibi 1,5 milyon yurttaşımız işinden oldu? Kimin yönetiminde bu ü1lkede işsizlerin sayısı 11 milyonu aştı, milletimiz işsizlik tsunamisinin altında kaldı? Bu milleti kış gününde sokaklarda soğan, patates kuyruklarına, iş kuyruklarına kim soktu? Elbette kayınpeder damat ikilisi… Başarıları buysa, Allah, milletimizi başarısızlıklarından sakınsın.”

Faik Öztrak’ın konuşmasından satır başlarını şu sözler oluşturdu:

MADEM DAMAT BU KADAR BAŞARILIYDI NEDEN GÖREVİNDEN AFFEDİLDİ: Şimdi bir de yeni moda çıktı. Biz “damat” deyince, yandaş yorumcular, “aileyi siyasete karıştırmayın” diye akıl veriyorlar. Aileyi siyasete sokan biz değiliz, damadını Bakan yapan, Erdoğan… Devleti şirket gibi yönetmeye kalkan da Erdoğan. Madem damat bu kadar başarılıydı, bu buhranın ortasında neden görevinden affedildi. Damat Bakan başarılıysa, Erdoğan Merkez Bankası Başkanını damada sormadan neden görevden aldı? Hakikatler ortada, mızrak çuvala sığmıyor. Damat görevden ayrılırken, halefine “devir teslim” bile yapmadı. Instagram’dan attığı mesajla, “At izi it izine karıştı, Allah sonumuzu hayreyleye” dedi. Sonra çekti, gitti. Erdoğan sayesinde milletimiz, bunları da gördü. Tek adam vesayet rejiminde, Erdoğan’ın şahsım hükümeti, Nepotizmin, akraba kayırmacılığının kitabını yazdı. Yok, yere buharlaştırılan 128 milyar dolarda, tüyü bitmemiş yetimin hakkı vardır. Milletimiz bunun hesabını sorma görevini bize verdi. Şimdi yapılması gereken bu 128 milyar doların, hangi yöntemle, hangi tarihlerde, kimlere, kaçtan satıldığını açıklamaktır. Hukuka ve kuralına uygun yapılan iş saklanmaz. Çiğ yemediyseniz, karnınız ağrımaz.

KAYINPEDER VE DAMADIN SEBEP OLDUĞU BU BÜYÜK AÇIĞIN YAMANMASI YILLARIMIZI ALACAK: 2018’de bu ucube rejim iş başına geldiğinde, Merkez Bankası kasasında “net 31 milyar dolar” rezerv vardı. Net rezervlerimiz, 2,5 yılda, 71 milyar dolar erimiş. Yani neresinden bakarsanız bakın, kayınpeder ve damadın, Merkez Bankası kasasında sebep olduğu bu büyük açığın yamanması yıllarımızı alacak. Korkarım bunun için çok büyük bedeller ödeyeceğiz. Dövizin fiyatı arttıkça faize yüklenecekler. Dün gece, dolar kuru yeniden 7,40’ı aştı. Munzam karşılıklarda 2 puanlık artış, sıcak para baronlarını ikna etmedi. Hazine ve Maliye Bakanının “Mart ayında reformlar geliyor, 2021 reform yılı” vaatlerine de, yatırımcıların karnı doydu.

ÇİN’DEN GELEN 1 MİLYON DOZ AŞI: Erdoğan’ın Şahsım Hükümetinin tüm salgın boyunca verdiği, doğrudan gelir desteği ise 53 milyar lira. Elin yabancısına 257 milyar lira, milletimize 53 milyar lira. Bakın salgında lokantalar, restoranlar, kafeler kapalı. Kırtasiyeciler, okul servisçileri iş yapamıyor. Ama bunlar ülkede hiç bunlar yaşanmazmış gibi, şarkılı, türkülü kongreler yapmaya devam ediyorlar. Günlük vaka sayıları yeniden 10 binlere yaklaştı. Bu şekilde normalleşmeyi nasıl konuşacağız. Sayın Sağlık Bakanı, Çin’den gelen 1 milyon doz aşının, ücretsiz olduğunu gösteren beyannameyi kabul eden Bakan kim? Beyanname burada… Bu aşılara 12 dolar ödedim diye fatura kesen DMO’dan sorumlu Bakan kim? Hazine ve Maliye Bakanı. Peki, size bu açıklamayı kim yaptırdı Sayın Bakan? Anlaşılıyor ki sizi yemek isteyenler var. Bizim sorumuz gayet açık. Gümrükten ücretsiz gelen 1 milyon doz aşıya, DMO 12 milyon dolar ödediyse, bu 12 milyon dolar kime, hangi amaçla gitti? Bunları ticari sır diyerek saklayamazsınız. Şahsım Hükümetinin beyin ölümü gerçekleşti. Artık fişi çekip, bu çaresizliğe son vermesi için milletin hakemliğine gitme vaktidir. Seçim sandığını milletin huzuruna getirin. Milletle daha fazla inatlaşmayın.

'HANGİ PARTİDEN OLURSA OLSUN DOKUNULMAZLIĞIN KORUNMASI ÖNEMLİ'

Faik Öztrak, Meclise getirilen fezlekelerle ilgili olarak sorulan soruya, ”İktidar milletvekillerinin parmağa hemen iner kalkar diyor. Bu milletvekillerinin kendi iradesi yok mu? Bu ucube rejimde kuvvetler ayrılığının olmadığını gösteren olaylardan biri de budur. Böyle bir ortamda adalet tecelli edebilir mi? Bu vesayet rejimi karşısında hangi partiden olursa olsun milletvekillinin dokunulmazlığının korunması önemli” dedi. (DUVAR)