Öztrak: Bu süreç yeni bir Susurluk projesinin habercisi olabilir

Organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik tehditleri hakkında konuşan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, “Sarayın ortağı, eşkıyaya 'yol arkadaşım' diyerek sahip çıkıyor. Yaşadığımız bu süreç, geçtiğimiz günlerde eski polis şeflerinin mafya liderine geçmiş olsun ziyaretinde çektirdikleri ve basına servis ettikleri fotoğrafların, yeni bir Susurluk projesinin habercisi olabileceğini düşündürüyor” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündemdeki konuları değerlendirdi.

Türkiye'nin derin bir devlet krizini, yakıcı bir ekonomik krizle birlikte yaşadığını söyleyen Öztrak, “Binlerce yıllık devlet geleneklerimiz, 142 yıllık anayasal düzenimiz, 74 yıllık çok partili demokrasimiz, tek adam parti devleti tarafından yerle bir ediliyor” diye konuştu.

'ANAYASAL DÜZENE MAFYA COMAĞI SOKUYOR'

“Siyasette rekabet olur, polemik olur. Yeri gelir siyasette sert tartışmalar da olur” diyen Öztrak şöyle devam etti:

“Ama bir hukuk devletinde, organize suç örgütü lideri olmaktan hüküm giyen bir mafya bozuntusu, değil ana muhalefet partisi liderini, herhangi bir siyasi parti liderini tehdit etmeye cüret edemez. Ederse, siyaset kurumu tepkisini topyekun göstermek zorundadır. Fakat tam tersi oluyor. Sarayın ortağı, eşkıyaya 'yol arkadaşım' diyerek sahip çıkıyor. Anayasal düzenimize mafya çomağı sokuyor. Yaşadığımız bu süreç, geçtiğimiz günlerde eski polis şeflerinin mafya liderine geçmiş olsun ziyaretinde çektirdikleri ve basına servis ettikleri fotoğrafların, yeni bir Susurluk projesinin habercisi olabileceğini düşündürüyor.”

MHP'yi eleştiren Öztrak, “Koalisyonun küçük ortağı, mafyaya sahip çıkıyor. Koalisyonun büyük ortağının ne diyeceğini millet merakla bekliyor. AK Parti liderinin sesi çıkmıyor. Her konuda ahkam kesen, soruşturma başlatan, atanmış İçişleri Bakanı nerede? Adalet Bakanı nerede? Sinmiş” ifadelerini kullandı.

'DEVLETİ DÜŞÜRDÜKLERİ DURUMA BAKIN'

Savcıların organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik tehdit ve hakaretlerine ilişkin savcıların resen soruşturma başlatması gerektiğini belirten Öztrak, savcılığın Kılıçdaroğlu'nun suç duyurusu üzerine soruşturma başlattığını dile getirdi.

Soruşturmanın başlatıldığını ise AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan öğrendiklerini aktaran Öztrak, “Güler misin, ağlar mısın? Devleti düşürdükleri duruma bir bakar mısınız” dedi.

'MADEM FAİZ ARTACAKTI BU KADAR DOLARI NEDEN BİTİRDİNİZ?'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni bir reform dönemi başlatılacağına dair açıklamalarına değinen Faik Öztrak, şunları söyledi:

“Sarayın hoparlöründen, 'demokrasi, ekonomi ve hukukta reform' avazeleri yükseliyor ama türküyü değiştiren saray, oynadığı oyunu değiştirmiyor. Milli iradeye saldırmaya cüret eden mafya bozuntusunu ve ona sahip çıkan ortağını sessiz sessiz seyrediyor. Elin insanı, 'Sen ana muhalefetin üstüne mafyayı salan bir hükümetsin, ne reformundan söz ediyorsun?' demeyecek mi? Böyle mi güveni sağlayacaksınız? İki gün önce Erdoğan, TOBB'un Ekonomi Şurası’nda 'Yüksek faize yatırımcımızı ezdirmemeliyiz' dedi mi? Dedi. Dün TCMB, politika faizini 475 baz puan artırıp yüzde 15'e yükseltti. Bugün de çıkmış, 'Bunu acı reçete kapsamında yaptıklarını' söylüyor. Yaptıkları faiz artışı, son 5 yılda gerçekleştirdikleri en yüksek ikinci faiz artışı. Madem sonunda sıcak para baronlarının sözlerini dinleyip faizi tıpış tıpış artıracaktınız bu kadar doları ve adamı neden yiyip, bitirdiniz?”

'CUMHUR İTTİFAKI İÇİNDE VEKALET SAVAŞLARI BAŞLADI'

Faik Öztrak, açıklamalarının ardından soruları yanıtladı.

Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç'ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş'ın tutuklulukları ile ilgili bir televizyon kanalında söylediği sözleri sorulan Öztrak, şu yanıtı verdi:

"Ben Sayın Arınç'ın bu açıklamaları saraydan icazet almadan, Erdoğan'la konuşmadan, onayını almadan yaptığını düşünmüyorum. Eğer bunlar Sayın Arınç'ın geçmişte yaptığı açıklamalar gibi toplumun gazını almak için tuluat değilse bu şunu gösteriyor, artık Cumhur İttifakı'nın içinde vekalet savaşları başlamıştır. Gerçekten, damat Albayrak görevden ayrılırken 'At izi, it izine karıştı. Allah hepimize kolaylık versin' demişti, gerçekten kimin ne dediği belli değil. MHP'liler bir taraftan bir şeyler söylüyorlar bu konuyla ilgili, öbür taraftan Melih Gökçek çıkıyor konuşuyor. Diğer taraflardan saray tarafından başka mesajlar geliyor. Gerçekten at izi it izine karıştı. Kimin ne söylediğini anlamak mümkün değil. Allah encamlarını hayreylesin.”

'ASIL REZİLLİK MAFYANIN ARKASINA PISIP SİYASET YAPMAK'

"MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, CHP'nin Alaattin Çakıcı'yla ilgili eleştirilerine, 'Asıl rezillik Selahattin Demirtaş'a sahip çıkmaktır' dedi. Sizin bu açıklamaya ilişkin yorumunuz nedir?" şeklindeki soru üzerine CHP Sözcüsü Öztrak, “Asıl rezillik, mafyanın arkasına pısıp siyaset yapmaktır. Bu ülkede daha önce böyle bir şey görülmemiştir” diye konuştu. (ANKARA/AA)