Öztrak: Altın satan merkez bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mı?

Faik Öztrak, "Bir Merkez Bankası, İngiltere Merkez Bankası'ndaki altınlarından yüklü satışı yaptı" iddiaları üzerine, "Altın satan merkez bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mı?" diye sordu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Öztrak, "13 Mayıs itibariyle, Merkez Bankası’nın döviz kasasındaki açık, 52 milyar 199 milyon dolara ulaştı. Sadece döviz rezervlerini değil, Merkez Bankası'nın en önemli sermayesi olan, güveni de bitirdiler. Yabancı bir haber ajansı, bir Merkez Bankası’nın, İngiltere Merkez Bankası nezdinde tuttuğu altınlarından, yüklü bir satışı yapmış olabileceğini yazdı. Hem içeride hem de dışarıda olağan şüpheli olarak akıllara, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın, İngiltere Merkez Bankası nezdinde tuttuğu, 4 milyar 638 milyon dolarlık altını olduğunu biliyoruz. Zorunlu karşılık olarak bankalardan emanet alınan altınların da, 2 milyar 312 milyon dolarlık kısmı, yine İngiltere Merkez bankası nezdinde tutuluyor. Bu altın satan merkez bankası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mı? Merkez Bankasının altınları yerinde duruyor mu, durmuyor mu? Cuma günü bunları sorduk. Hükümetten hala tık yok. Merkez Bankası verileri açıklandığında, duruma bakacağız" dedi.

'HÜKÜMET ELİNDE MİLLETİMİZİ BEKLEYEN DAHA ÇOK ZOR GÜNLER VAR'

Öztrak, dünyanın gıda krizini konuştuğunu ve önlem aldığını ancak iktidarın ne yaptığının belli olmadığını söyledi.

"İşin kötüsü, Nisan’da tarımda yıllık üretici fiyatlarındaki artış yüzde 119. Yani burada da turpun büyüğü heybede… Bu yaz mutfaklarımız yangın yeri olacak. İşte bugün piyasa katılımcılarının, yılsonu enflasyon tahmini açıklandı. Merkez Bankası'nın yılsonu enflasyon tahmini yüzde 43. Ama piyasa yılsonunda yüzde 58 enflasyon bekliyor" diye konuşan Öztrak, "Görünen o ki, bu hükümet elinde milletimizi bekleyen daha çok zor günler var" dedi. (HABER MERKEZİ)

Etiketler faik öztrak chp