Özlem Zengin'den İstanbul Sözleşmesi açıklaması: Benim bütün kabahatim doğruyu söylemek

İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasına karşı çıktığı için hedef gösterilen AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, "Benim bütün kabahatim doğruyu söylemek" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, kadın gazetecilerle bir araya gelerek gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

İstanbul Sözleşmesine ilişkin, "Böyle bahtsız sözleşme görmedim. İçinde yazmayan şeylerle bu kadar anılan bir sözleşme görmedim" ifadelerini kullanan Zengin, şunları söyledi:

"Benim bütün kabahatim doğruyu söylemek. Bu sözleşmeyle ilgili olarak siyasi bir rant peşinde değilim. Sözleşmede olanı ve olmayanı söylüyorum. Sözleşmeden çıkmakla alakalı Cumhurbaşkanımızla yaptığımız toplantılarda biz bu konuları gizli saklı konuşmuyoruz. Sokağa çıktığımda da hiçbir konuda bu konularda yaptığım konuşmalar kadar tebrik almadım. Çünkü onlar beni anlıyorlar, neyi kastettiğimi gayet iyi biliyorlar. Ama ben şuna çok üzülüyorum; bu konu ne İstanbul Sözleşmesi ne 6284, bizi bölebilecek bir konu değil. ‘Olmayan bir konu üzerinden bir tartışma nasıl yapılır, toplum nasıl bölünür, tek bir konu üzerinden siyaset nasıl yapılır’ diye bir tez yazılabilir. Bütün problem, doğru zeminde konuşamıyoruz, bunları doğru zeminde tartışamıyoruz." (HABER MERKEZİ)