Özlem Zengin hakkında paylaşım yapan avukat tutuklandı

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin hakkında paylaştığı sözler nedeniyle gözaltına alınan avukat Mert Yaşar çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Twitter'dan, AK Parti Grup Başkanvekili ve Tokat Milletvekili Özlem Zengin'e yönelik hakaret içerikli paylaşım yaptığı öne sürülen Mert Yaşar isimli kullanıcı tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın resen soruşturma başlatması üzerine, İstanbul Emniyeti Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri avukat olan Yaşar'ın Eyüpsultan'daki evinde arama da yaptı.

Şüpheli aramanın ardından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheli, sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye götürüldü.

Burada soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından ifadesi alınan Mert Yaşar, tutuklanması talebiyle nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Hakimlik Yaşar'ın tutuklanmasına karar verdi. 

Uşak’ta cezaevinde çıplak arama yapıldığı iddialarını reddeden Özlem Zengin, “Onurlu kadın, ahlaklı kadın bir sene beklemez. Bu, kurgusal bir harekettir ve biliyoruz ki size bir ‘Aferin” geldi. Hapisteki bu çıplaklıkla alakalı mevzuyu başlatan FETÖ’cü kadınlara bekledikleri yerden bir takdirname geldi” sözleri ve çocuklu mahpus kadınlara yönelik, "Bu insanlar artık talimatla bebek sahibi oluyorlar, 'Bebekli kadınlar cezaevinde var' demek için. Bir buçuk yıl sonra akılları başlarına geliyor" açıklaması nedeniyle sosyal medyada tartışma yaratmıştı. (AA)