Özkoç'tan 'Akşener-Kılıçdaroğlu' açıklaması: Sorunları görüşüyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM'nde basın toplantısı düzenledi. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Engin Özkoç, bugün basına yansıyan ama yer ve zaman bilgisi netleşmeyen Akşener-Kılıçdaroğlu görüşmesiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Meclis'te yaptığı açıklamada Özkoç, "Sık sık görüşüyorlar, bazen bir araya geliyorlar. Görüştükleri konu ne diye merak ediliyorsa, Türkiye'nin ne sorunu varsa tek tek görüşüyorlar. Beraber ne açıklayacaklarını söyledikleri ve kurdukları komisyonlarda biten konular var. Yeri ve zamanı geldiğinde bunları görüşüyorlar. Gelişen, gelişmekte olan konuları görüşüyorlar. Biz böyle bir açıklama yapmadık. Açıklamayı yapan yeri ve zamanını da açıklar diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

'BİZİM KORKUMUZ YOK'

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘İstanbul’da seçim yapalım’ çağrısının sorulması üzerine Özkoç, "Kim eleştirir, niye eleştirir bilmem ama bizim milletten korkumuz yok. Biz milletimize güveniyoruz. Ekrem İmamoğlu iki kere güvendi. Haklı çıktı, millet arkasında durdu. Tüm siyasi partilerden bütün vatandaşlarımız bu haksızlığa karşı ‘hayır’ dediler. Ekrem İmamoğlu davasıyla ilgili AKP ve MHP’li seçmenlere soruldu. Ciddi bir çoğunluk, ‘bu haksızlıktır’ dedi. Bizim milletimiz vicdanının sesini dinler. Bizim milletimiz haksızlığa karşı ‘dur’ demesini bilir" yanıtını verdi.

'DOĞALGAZ BULDUK OH, ÇOK ŞÜKÜR'

Memurların ve emeklilerin de maaş artışı beklentisinin sorulması üzerine Özkoç, şunları söyledi:

“Ama doğalgaz bulduk. EYT ile ilgili bir şey çıkmadı, emeklilerle ilgili de memurlarla ilgili de bir şey yok ama doğalgaz bulduk. Bununla EYT’li arkadaşlarımız yetinecekler. 2017’de de 2020’de de doğalgaz bulmuştuk. Bugüne kadar o bulduğumuz doğalgazla yetindiler şimdi eminim EYT’liler ‘doğalgaz bulduk oh Allah’ımıza çok şükür’ diyerek rahatladılar ve huzura kavuştular. Hatta açlık sınırının altında yaşayan bütün insanlarımız, 20 yıldan beri beklenen bu ‘doğalgaz bulduk’ müjdesiyle bir daha nefes aldılar. Bunlar samimiyetsiz, bunlar verdikleri sözün arkasında durmayanlar, bunlar vatandaşı gözünde ufacık görenler, bunlar vatandaşa her türlü zalimliği ve zulmü yapabilecek kadar vicdanları körelmiş insanlar. Bunlar vatandaşı, ‘hiçbir şey anlamıyor, hiçbir şeyi bilmiyor, biz istediğimizi yaparız onlar da giderler bize oy verirler’ diye bakan insanlar. Bunların, bunları yapamayacağı, yapmayacağı belli. 2 bin 500 liralık asgari ücretle o günkü geçim koşullarıyla, asgari ücrette gelinen 8 bin 500 lirayla şimdiki geçim koşullarına bakın daha beter durumdayız. O günden daha beter durumdayız. Bunları milleti kandırdıklarını sanıyorlar. Bu enflasyonla vatandaşa akıl veriyorlar. ‘Gece yatarken manda yoğurdunu balla karıştırıp yiyin’ diyen bir insandan bu millet artık ne bekliyor? Kimse bir şey beklemiyor aslında, bekledikleri şey sandık orada gereğini yapacaklar.” (HABER MERKEZİ)