Özkoç: ÖSYM Başkanını almak yetmez, emek hırsızları cezalandırılmalı

Meclis'te konuşan CHP'li Engin Özkoç, 31 Temmuz'da yapılan KPSS sınavının iptaliyle ilgili konuştu. Özkoç, yakın zamanda yapılan tüm sınavların araştırılması gerektiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “AKP iktidarı, ÖSYM gibi dünya çapında kusursuz sınav yapan bir kurumu itibarsız hale getirdi. FETÖ’cü taktikler hala AKP iktidarı tarafından kullanılıyor. ÖSYM Başkanı'nı alıp, başka birini atayarak sorun çözülmez. Tüm boyutları ortaya konulmalı, emek hırsızları cezalandırılmalıdır” dedi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

AKP, ÖSYM GİBİ GÜVENİLİR BİR KURUMU İTİBARSIZ HALE GETİRDİ: AKP iktidarı, ÖSYM gibi dünya çapında kusursuz sınav yapan bir kurumu artık itibarsız bir hale getirmiştir. Bu itibarsız hale getirirken yaptıkları taktiklerse, insanlarımızın bildiği taktikler; FETÖ'cü taktikler, hala AKP iktidarı tarafından kullanılıyor ve gerçekten emek veren, çalışan insanların da hakkı yenilmeye devam ediliyor. KPSS sınavındaki iddiaların biz, Genel Başkanımız, parti sözcümüz, grup başkanvekilleri olarak araştırılmasını istiyoruz. Bu araştırmanın gerçekten namuslu ve dürüst bir şekilde yapılmasını istiyoruz. Sorumlular bir an önce tespit edilmeli ve emek hırsızları cezalandırılmalıdır. Öyle göstermelik ÖSYM başkanını alıp, başkasını atayıp, "bak biz burayı düzelttik, hallettik" gibi insanların algısıyla oynamak, gerçekten sorunun temeline inmemek; kabul edebileceğimiz bir şey değil. ÖSYM içerisindeki sorumlular da derhal tespit edilmelidir. Sadece KPSS değil, yakın zamanda yapılan tüm sınavlar yeniden araştırılmalı ve şaibe olup olmadığı ortaya çıkartılmalıdır.

BÖYLE BİR ENFLASYONU, NE 1994, NE 2001 KRİZLERİNDE, NE 1970’LERDE GÖRMEDİK: TÜİK dün enflasyonu yüzde 79,6 açıkladı. Böyle bir enflasyonu, ne 1994 krizinde ne 2001 krizinde ne de 1970'lerde görmedik. Dünyada var deniliyor. Evet, OECD’deki enflasyon ortalaması yüzde 10,3. 34 yılın en yüksek enflasyon rakamı. Biz, TÜİK rakamına göre bile OECD’nin en yüksek enflasyonuna sahip ülkeyiz. Avrupa’da birinciyiz. Dünya’da enflasyonu en yüksek Suriye, Sudan, Venezüella, Lübnan, Zimbabve ile birlikte 6 ülkeden bir tanesiyiz. Milletimiz bugün hayat pahalılığı altında inim inim inliyorsa, tek sorumlusu var: Recep Tayyip Erdoğan... Ne döviz, ne faiz, ne eflasyon,…ekonomiyle ilgili verdiği hiçbir sözü yerine getirmedi. Son 4 yılda bu ülkede üç Hazine ve Maliye Bakanı, dört Merkez Bankası Başkanı, 5 TÜİK Başkanı gördük. Gelen her kişi, gideni maalesef arattı.

(NEBATİ’NİN SÖZLERİ) KENDİ İNSANINI AŞAĞILAYAN BİR İFADE. İNSAN UTANIR: Bakan Nebati, "yabancı bir bakanla konuşuyordum" diyor. "Sizin enflasyon çok yüksek" demiş muhatabı olan bakan. O da kendisine: "Doğru ama bakın ben bu enflasyonla sokağa çıkabiliyorum, siz yüzde 10'luk enflasyonla sokağa çıkamıyorsunuz" demiş. Kendi ülkesindeki insanları da aşağılayan bir ifadeyi, o gülümseyerek, milletin gözünün içine baka baka söyleyebilme cesaretini gösteriyor. Liyakatsiz olduğunu zaten biliyoruz, kendisini ifadeyle ilgili sıkıntıları da olduğunu biliyoruz ama milletimizi bu kadar aşağılayan, bu kadar küçümseyen bir ifadeyi, bu kadar rahatlıkla söyleyebilmesini kabul etmek mümkün değil. İnsan biraz utanır ama maalesef yaptıklarından utanmayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Erdoğan'ın ekonomi politikasıyla ve liyakatsiz yöneticileriyle ekonominin düzelemeyeceği ortadadır. Biz düzelteceğiz. Türkiye'nin yetişmiş değerli bürokratları var, yetişmiş değerli insanları, ekonomistleri var. Doğru insanlarla çalışan bir iktidar göreve gelecek. Milleti küçümseyen, milletle dalga geçen değil, kendi milletini ciddiye alan, milletine hizmet etmek isteyen bir iktidarla Türkiye güçlü hale gelecek. Bunun adı Millet İttifakı'dır, bunun adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir. (DUVAR)

Etiketler engin özkoç kpss