Özkan Sümer vefat etti

Trabzonspor'un eski başkan ve teknik direktörlerinden Özkan Sümer, 80 yaşında vefat etti. Trabzonspor'un ve Türk futbolunun efsane isimlerinden olan Sümer, bordo-mavili kulüpte birçok şampiyonluk yaşadı.

Özkan Sümer
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Trabzonspor Kulübü'nün eski başkanlarından Özkan Sümer, bir süredir tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Bordo-mavili takımda futbolculuk, teknik direktörlük, başkanlık, gözlemcilik dahil birçok görevde bulunan Sümer, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde bir süredir kanser tedavisi görüyordu. 

Sümer'in cenazesi bugün saat 14.00'te İskenderpaşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Maçka'daki aile mezarlığında toprağa verilecek. Covid-19 salgını nedeniyle Trabzonspor Kulübünde cenaze töreni düzenlenmeyecek.

KULÜPTEN AÇIKLAMA

Trabzonspor'dan Sümer'in vefatını ilişkin mesaj paylaşıldı. Mesajda "Eski futbolcumuz, eski başkanımız, şampiyon teknik direktörümüz, eski Futbol ve Altyapı Genel Koordinatörümüz, Divan Kurulu Üyemiz, İstişare Kurulu Başkanımız ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Onursal Başkanı Sayın Özkan Sümer’i kaybettik. Yakınlarının, sevenlerinin, camiamızın ve futbol ailesinin başı sağolsun" denildi. 

TFF: TÜRK FUTBOLUNUN EFSANE İSMİNİ KAYBETTİK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Sümer'in vefatının ardından başsağlığı açıklaması yayınladı. TFF açıklamasında Sümer için "Türk futboluna unutulmaz katkılar sağladı" denirken şu mesaj paylaşıldı:

"Türk futbolunun efsane ismi, A Milli Takımımızı bir dönem çalıştıran, Trabzonspor'da futbolculuk, teknik direktörlük ve başkanlık görevlerinde bulunan Özkan Sümer'in bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz."

SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesinden alınan Özkan Sümer'in cenazesi, Ortahisar ilçesindeki İskenderpaşa Camisi'ne getirildi. Burada Sümer'in tabutunun üzerine Türk bayrağı ile Trabzonspor bayrağı örtüldü. 

Cenaze törenine katılanlar, Sümer'in ailesi ve yakınlarına taziyelerini iletti. Siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişi de cenaze törenine çelenk gönderdi. 

Sümer'in naaşı, kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere doğum yeri olan Maçka ilçesine gönderildi. Özkan Sümer'in cenazesi, yeni tip korona virüsü tedbirleri kapsamında aile kabristanlığında toprağa verilecek. 



Cenazeye, Sümer'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk, Trabzonspor Kulübü Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, Trabzonspor Kulübü Genel Sekreteri Ömer Sağıroğlu, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi ile kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, mesleki ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

ÖZKAN SÜMER KİMDİR?

1940 yılında Trabzon'un Maçka ilçesinde doğan Özkan Sümer, futbola ortaokul yıllarında İdmanocağı takımında başladı. Ardından Yolspor, Zonguldak Kömürspor formaları giyen Sümer, Trabzonspor'un kuruluşuyla birlikte (1967) bordo-mavili formayı giydi.

Daha sonra Sebat Gençlik takımına antrenör-futbolcu olarak transfer edilen Sümer, bir süre Trabzonspor'un altyapısında ve Ahmet Suat Özyazıcı döneminde yardımcı antrenör olarak görev yaptı. Sümer 1978 yılında Trabzonspor'un A Takım teknik direktörlüğü görevine getirildi.

Özkan Sümer yönetimindeki Trabzonspor, 1978-1979 sezonunda Lig ve Cumhurbaşkanlığı kupası şampiyonluğu kazandı. Bordo-mavililer, Sümer yönetiminde 1980-1981 sezonunda da lig şampiyonluğuna uzandı.

Sümer'in teknik direktörlük kariyeri daha sonra A Milli Futbol Takımı, Galatasaray, Denizlispor, Samsunspor ve Konya Mobellaspor'la devam etti. 'Futbolun bilge insanı' olarak da anılan Sümer, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Genel Başkanlığı, Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanlığı ve Spor Yazarlığı görevlerinde de bulundu.

2000 yılındaki olağan genel kurulda Trabzonspor Kulübü'nde başkanlığa seçilen Sümer, Trabzonspor'un 12. başkanı oldu. Sümer'in döneminde, 2002-2003 sezonunda Trabzonspor Türkiye Kupası'nı müzesine götürdü.

Özkan Sümer, Galatasaray'da da 1982-83 sezonunda teknik direktörlük görevi yapmış ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanmıştı.

Özkan Sümer, Trabzonspor'da futbolculuk, teknik direktörlük ve kulüp başkanlığı görevinde bulunan tek kişi konumunda bulunuyor. Türk futbolunda 'Baba Hakkı' ve 'Büyük Fikret' gibi futbolun 3 kademesinde görev yapan Sümer, Trabzonspor'da altyapı koordinatörlüğü de yaptı ve birçok oyuncuyu yetiştirerek futbola kazandırdı.

Sümer en son Ahmet Ağaoğlu döneminde Genel Koordinatörlük görevinde bulunmuştu.

(AA/HABER MERKEZİ)