Özhaseki'den Japonya-Türkiye karşılaştırması: Kader diyemeyiz, suç bizde

Japonya'nın depremleri ölüm yaşanmadan atlattığını belirten AK Partili Özhaseki, “Bizde de 5, 6 şiddetinde deprem olduğunda ölümlerle karşı karşıya kalıyorsak kader diyemeyiz. Orada suç bizde” dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Eğer Japonya'da 7, 7,5 şiddetinde bir deprem oluyor, herkes evinde sıcacık yatıyorsa bizde de 5, 6 şiddetinde bir deprem olduğunda insanlar kendisini ortaya atıp ölümlerle karşı karşıya kalıyorsak bunun neticesine de kader diyemeyiz. Orada suç bizde" dedi.

'EY BELEDİYELER GELİN BİR İŞİN UCUNDAN TUTUN'

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Mehmet Özhaseki, Kayseri'de Kocasinan ilçesi Erkilet Ertuğrul Gazi Kentsel Dönüşüm Konutları Temel Atma Töreni'nde konuşma yaptı.

“Kentsel dönüşümün çok kolay bir iş olmadığını ve birçok belediyenin bunları yapmaktan imtina ettiğini” söyleyen Özhaseki, İstanbul gibi kentlerde 2000 yılından önce yapılmış binaların riskli olduğunu belirtti.

Özhaseki, “Ey belediyeler, gelin bir işin ucundan tutun, hükümet desteğini yanınıza alın, bu dönüşümleri bir an önce sağlayın, diye gece gündüz söylediğimiz halde hiçbirisi kıpırdamıyor bile. Bizim AK Partili belediyeler çabalıyorlar ama diğer belediyelerin bu konuda herhangi bir adım attığını da görmüyoruz” ifadelerini kullandı.

'CENABIHAK İNSANLARA AKIL, FİKİR VERMİŞ, BİLİM DİYE BİR ŞEY VAR'

Kentsel dönüşümün Türkiye için zaruret olduğunu vurgulayan Özhaseki, son yüzyıl içerisinde 6 ve üzerinde şiddette deprem sayısının 60'a yaklaştığını, ölen insan sayısının ise 82 bin olduğunu dile getirdi.

Depreme dayanıklı yapılar inşa edilmesi gerektiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, şunları söyledi:

“Doğanın kanunudur, Cenabıhak böyle yaratmış, yeraltında bir hareketlilik var, buna uygun davranmak icap ediyor. Elbette Müslüman insanlarız. Neticesinde olanı biteni, ecelin gelmesini kadere yorabiliriz ama Cenabıhak da insanlara akıl, fikir vermiş. Bilim diye bir şey var. Bütün bunlar neticesinde depremselliğe de uygun davranmak zorundayız. Eğer Japonya'da 7, 7,5 şiddetinde bir deprem oluyor, herkes evinde sıcacık yatıyorsa bizde de 5, 6 şiddetinde bir deprem olduğunda insanlar kendisini ortaya atıp ölümlerle karşı karşıya kalıyorsak bunun neticesine de kader diyemeyiz. Orada suç bizde. O yüzden biz evlerimizi buna göre yapmak durumundayız. Depreme dayanıklı yapmak zorundayız.” (HABER MERKEZİ)