Özhaseki: Türkmen'im, Sünni'yim ama Kürt kardeşlerime hizmet ediyorum

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, "Kayseriliyim, Türkmen çocuğuyum, Sünni'yim üstelik ama siz Kürt kardeşlerime hizmet ediyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "30 bin tane gariban Kürt kardeşimizin Elhamdullilah evlerini yaptım" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki Şırnak ziyareti öncesinde kendisine "Sen Kayserilisin Şırnak'ta ne işin var" dendiğini söyledi.

Kayseri'de "Esenler 5. Mantı Festivali"ne katılan Özhaseki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptığı dönemi şöyle anlattı: "Bana Güneydoğu'yu işaret ettiler. O dönemde çukur eylemi yapan teröristler vardı. Ellerine silahları almışlar, 'Buraya T.C. giremez.' diyorlardı. Sur'da, Nusaybin'de, Silopi'de, İdil'de, Hakkari'de çukurları kazmışlar 'Biz bağımsızlık ilan ettik. Bu devleti böleceğiz' diyorlardı. 30 binden fazla evi de yıkmışlardı orada. Cumhurbaşkanımız beni oraya görevlendirdi. Ömrümde ilk defa o taraflara gittim"

Özhaseki sözlerinin devamında ise şu cümleleri kullandı:

"30 bin tane gariban Kürt kardeşimizin Elhamdullilah evlerini yaptım orada 1 sene içinde, kendilerine teslim ettik. Önceki haftalarda bir gençlik merkezi açılışı için Şırnak'ı ziyaret ettim. Ben de konuşmacıydım, çıktım onlara dedim; ben Şırnak'a gelirken, sosyal medyada bu bölücülerin uzantıları bana mesaj atıyor, 'Senin Şırnak'ta ne işin var, Kayserilisin.' diye. Evet, ben Kayseriliyim, Kayseri'den geliyorum, Türkmen çocuğuyum, Sünni'yim üstelik ama Elhamdülillah buralara geldim, siz Kürt kardeşlerime hizmet ediyorum"

'CONİLER GELMİŞ ALLAHSIZLAR ONLARA NİYE SORMUYORSUNUZ?'

Kendisine, 'orada ne işin var?' diyenler olduğunu söyleyen Özhaseki şöyle devam etti:

"Şu aşağıda 13 bin kilometre öteden Coniler gelmiş. Kitapsızlar, Allahsızlar, onlara niye sormuyorsunuz? O namussuzlara niye sormuyorsunuz. 13 bin kilometre öteden buraya niye geldiler? Milyonlarca dolar, milyarlarca dolar parayı niye harcıyorlar burada? Ben buraya kardeşlik, dostluk için geldim, buradaki kardeşlerimin evini yapıyorum. Doğu ile batıyı barıştırmaya çalışıyorum. Kayseri'den gelip sizlere hizmet ediyorum. Bana 'niye geldiniz?' diye soruyorlar"

Konuşmasının ardından Özhaseki'ye Kayseri Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Muhammed Ali Temel tarafından plaket verildi. (HABER MERKEZİ)