Özgür Özel'den Yargıtay'a Muhsin Şentürk'ün atanmasına tepki: Anayasa ihlalinin sembol ismi

Can Atalay kararıyla gündeme gelen Muhsin Şentürk'ün Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanmasına tepki gösteren Özgür Özel, "Anayasa ihlalinin sembol ismi" yorumu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AYM'nin Can Atalay hakkındaki hak ihlali kararını uygulamayan Muhsin Şentürk'ün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına atanmasına tepki gösterdi. Özel Şentürk hakkında "Anayasa ihlalinin sembol ismi" değerlendirmesi yaptı.

'YAPILAN ATAMA NORMALLEŞME ANLAYIŞINA UYGUN DEĞİL'

İYİ Parti lideri Müsavat Dervişoğlu'nu ziyaretinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özgür Özel, Yargıtay'daki atama hakkında şu yanıtı verdi:

"Yargıtay seçimindeki sonuç Sayın Erdoğan'ın beklediği gibi olmadı. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama yaptığı atama maalesef 31 Mart'tan sonra gelişen diyalog ve normalleşme anlayışına uygun değildir. Her fırsatta yeni bir anayasadan bahsediyorlar. Ben de diyorum ki önce mevcut anayasaya uyun sonra yeni anayasa isteyin.

Erdoğan ve Meclis Başkanı her fırsatta yeni anayasadan bahsediyorlar. Mevcut anayasaya uymamanın baş kahramanını, en çok oyu almamasına rağmen dün gece yarısı atıyorsunuz. Anayasa ihlalinin sembol ismini Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı atıyorsanız, sizin anayasa ihlalindeki ısrarınız sürüyor demektir. Bundan sonra nasıl normalleşecek bu ülke? Yüksek yargı bu tür pazarlıkların yapılacağı yer değildir."

 

 

(HABER MERKEZİ)