Özgür Özel üreticiye seslendi: 'Son değil ilk cumhurbaşkanı gibi...'

31 Mart seçimleri öncesi Antalya’dan narenciye üreticisine seslenen CHP lideri Özel, "Son cumhurbaşkanı gibi ‘Al ananı da git’ değil, ilk cumhurbaşkanı gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ diyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 31 Mart seçimlerine sayılı günler kala seçmene Antalya'dan seslendi.

Antalya Havalimanı’ndan Kepez ilçesinde bulunan Turgut Özal Spor Salonu’nun önündeki miting alanına, başkan adayları ve partililerle seçim otobüsünden halkı selamlayarak ulaşan Özgür Özel’i, Antalyaspor taraftarı meşalelerle karşıladı.

Saat 17.00’de planlanan miting ve iftar programına yaklaşık bir saat rötarlı katılan CHP liderinin gündeminde cep yakan pahalılık, enflasyon karşısında eriyen maaşlar ve iktidara yakın vakıflar vardı. Miting meydanını dolduran kalabalık, ellerinde başkan adaylarının pankartlarıyla Özel’i dinledi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel seçmene Antalya'dan seslendi.

KADIN ADAYLARA ALKIŞ İSTEDİ, SİTEM ETTİ

Özgür Özel seçime 15 gün kala seçmene Antalya’dan seslendi. Özel, "Önümüzde çok çalışacağımız 2 haftamız var. 15 gün sonra burada bir tarih yazıp, adayımız Muhittin Böcek’i bir kez daha zaferle tanıştıracağız. Çok yetkin belediye başkan adaylarımız var, iki tane kadın adayımız var" diyerek, Akseki ve Korkuteli’nin belediye başkan adayları İlkay Akça ve Saniye Caran’a alkış istedi. "Sadece kadınlar alkışladı" diyerek kendisini dinlemeye gelen kalabalığa seslenen Özel, erkek katılımcılardan da alkış istedi.

EMEKLİ MAAŞINA ÇEYREK ALTIN HESABI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, emekli maaşlarını 3 Kasım 2002'ye göre kıyasladığı konuşmada, "3 Kasım 2002 günü bir emekli aldığı maaşla kuyumcuya gittiğinde 8 çeyrek altın alabiliyordu. Hesap ortada. Türkiye'de her hesap şaşar altın hesabı şaşmaz. Bugün en düşük emekli maaşı 2 buçuk çeyrek altını alıyor. 5 buçuk çeyrek altın kaybediyor her emekli, hem de her ay. Nerede kaybettiyseniz orada bulursunuz" dedi.

Miting alanındaki emeklilerin ellerini kaldırmasını isteyen Özel, en düşük emekli maaşını alan emeklilere "Türkiye’nin en acıklı türküsünü söyleyen bir koro" benzetmesi yaptı. Çeyrek altın hesabıyla emekli maaşının en az 32 bin lira olması gerektiğini söyleyen Özel, emeklilerden haklarına sahip çıkmalarını istedi.

Emeklilerin dini bayramlarda CHP’nin önceki genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sayesinde ikramiye aldıklarını söyleyen Özel, "2018 yılında bin lira olan emekli ikramiyesi 24 kilo kıyma alıyordu. Bugün verilecek olan 3 bin lira ise 6 kilo kıyma alıyordu" dedi. Ardından hesap hatası yaparak, "Sizin sofranızdan 6 yıl içinde sadece ikramiye üzerinden 16 kilo kıymayı aldılar" diye seslendi.

ALIM GÜCÜNDEKİ DEĞİŞİMİ ANLATTI

Özel, yüksek enflasyonu ve halkın alım gücündeki daralmayı anlatırken rakamlarla konuştu:

"Antalya deyince bir hesap yapacaksak narenciyeyle yapmak lazım. Burası turunçgillerin başkenti. Ürünler, Antalya’dan büyük kentlere ulaşırken inanılmaz zam görüyor. Antalya halinde geçen sene en düşük portakal fiyatı 8 lira iken bu yıl 20 lirayı bulmuş, Ankara’ya gittiğinde 45 lira olmuş. Geçen yıl 5 lira olan limon, bu yıl 11 lira olmuş, Ankara’ya varınca 30 lira olmuş. Para kazanamayan, masraflar nedeniyle ürününü toplayamayan insanlar büyük bir çaresizlik içinde kaldılar. Geçen sene 7 bin 500 liralık emekli maaşı 536 kilo limon alıyorken, bu sene 10 bin liralık emekli maaşı 345 kilo alabiliyor. Her bir emeklinin her yıl 190 kilo kaybı var."

'SON CUMHURBAŞKANI GİBİ 'ANANI DA AL GİT' DEMİYORUZ'

Özgür Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyadaki herkesin gözünün üzerinde olduğu şehirde, Türkiye’nin gözbebeğindeyiz. Türkiye'nin en büyük 5'inci şehri Antalya, 22 yıldır bu iktidarın maalesef üvey evlat muamelesi yaptığı şehirdir. Bu iktidar Antalya’dan kepçe ile alırken çay kaşığı ile bile vermemektedir. Artık Antalya sesini duyurmak, bir ezberi bozmak, üreticisinin, emekçisinin sesini duyurmak zorundadır. Artık narenciye üreticisinin arkasında durmak, sahip çıkmak lazım. Bu ülkenin son cumhurbaşkanı gibi ‘Al ananı da git’ değil, ilk cumhurbaşkanı gibi ‘Köylü milletin efendisidir’ demek lazım. Antalya’yı 5 yıl yönetmiş, bir 5 yıl daha yönetmek isteyen, sizlerin güvenini kazanmış bu Yörük delikanlısını Antalyalılara emanet ediyorum."

VAKIF UYARISI: ARSALARA ÇÖKERLER

Eskişehir’de AK Parti adayının çekim yapıldığını fark etmediği bir ortamda "Belediyeyi TÜRGEV’e, TÜGVA’ya, Ensar Vakfı’na açacağım" dediğinden bahseden Özel, AK Parti’nin Antalya adayı Hakan Tütüncü’nün de vakıflarla yakın ilişkilerini kastederek, Antalya’da AK Parti’nin seçimleri kazanması halinde belediyenin bu vakıflara açılacağını söyledi:

"Dün Eskişehir’de bir şey duyduk. Bu bir zihniyetin ifadesi. Antalya’da da başkan eğer Muhittin Böcek olursa AK Partilisi, MHP’lisi, CHP’lisi, hangi görüş olursa olsun, Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i eşit yararlanır. Ama onlar gelip arsalara, tarlalara çöküyorlar. En güzel varlıkları 25 yıllığına vakıflara veriyorlar. Cumhuriyetçiler, Atatürkçüler, milliyetçiler, Antalya’ya, Eskişehir’e ve İzmir’e bu haramileri sakın ola yaklaştırmasınlar. Muhittin Böcek, Antalya’da herkesin başkanıdır, insan ayırmaz, parti ayırmaz."

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP'nin başkan adayı Muhittin Böcek
BÖCEK: MECLİS 108 KEZ TOPLANDI, 72’SİNE KATILMADI

Mitingde konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in sözlerinin hedefinde ise AK Parti adayı Hakan Tütüncü vardı:

"İki yıl süren pandemi, Cumhuriyet tarihinin en büyük yangını, sel felaketleri, tarihin en büyük depremleri yaşadık. Hiçbirini bahane etmeden hizmet ettik. Projelerimizi reklam yapmadan gerçekleştirdik. 5 yıllık süreçte 77 proje ile yola çıktık, 182 proje tamamladık. Kimseyi ötekileştirmeden, kimsenin inancına, siyasi görüşüne bakmadan hizmet ettik. Karşımıza geçip ‘gerçek belediyecilik’ diyenlere gerçekler ortada diyoruz. Kent yoksulluğu, emeklilerin çaresizliği, gençlerimizin umutsuzluğu ve tüm ekonomik krizler. İşte gerçek bu. Büyükşehire aday olan AK Partili arkadaş bu ilçenin belediye başkanıydı. Son günlerde kendisi ‘Kırcami’nin imar sorununu çözeceğim, deprem master planı yapacağım’ diyor. Ben 5 yılda 108 meclis toplantısı yaptım, 72’sine katılmamıştır. Biz Kırcami imar planını ve deprem master planını yaptık ama haberi olmadı."