Özgür Demirtaş'tan 'bakanlık' yanıtı: Tek kişi çözemez

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Twitter’da kendisine sorulan “Ekonomi bakanı olmak gibi bir hayaliniz var mı?” sorusuna "Tek kişilik kurtarıcılar maalesef sadece çizgi filmlerde" yanıtını verdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İsmi Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adaylığı için geçen Prof. Dr. Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabından kendisine yöneltilen "Türkiye'de ekonomi bakanı olmak gibi bir hayaliniz ya da isteğiniz var mı? Böyle bir durumu hiç düşündünüz mü?" sorusuna cevap verdi.

Ülkenin durumu tek kişinin çözebileceğinden çok daha kötü olduğunu söyleyen Demirtaş, "Tek tek kişiler ile değil: Ortak akıl, bağımsız kurumlar, aklın yolu, mantık ve hükümetin her üyesinin liyakatli olmasıyla kurtulur ülke. Tek kişilik kurtarıcılar maalesef sadece çizgi filmlerde" yanıtını verdi.

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kulislerde ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş isminin Millet İttifakı adayı olarak öne sürüldüğünü belirtmişti. Demirtaş ile yaptığı görüşmeyi yazan Selvi, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı daha şanslı görenlerden olduğunu ama yine de Demirtaş'ı aradığını" söylemişti. "Cumhurbaşkanı adayı olduğunuz konuşuluyor" sorusuna Demirtaş'ın "şaşırmadığını" ama konuşmadığını da belirten Selvi, iki kez sormasına rağmen, "Ailede bir prensip kararı aldık. Siyaseten hiçbir şey söylemeyeceğiz" yanıtını aldığını yazmıştı. (HABER MERKEZİ)