Özgür Demirtaş, Merkez Bankası iddialarını yalanladı: 'Hakan Kara olmalı'

Millet İttifakı'nın Merkez Bankası Başkanı adayları arasında yer aldığı iddialarını yalanlayan Prof. Özgür Demirtaş, siyaseten görev almayacağını söyledi ve Hakan Kara'yı önerdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seçimlere 20 gün kala Millet İttifakı'nın Merkez Bankası Başkanı adaylarının belli olduğu iddiaları gündeme geldi. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Millet İttifakı'nın kazanması durumunda Merkez Bankası Başkanlığı için adaylar arasında olduğu iddiasını yalanladı.

Bir sosyal medya paylaşımında DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın, seçimlerin kazanılması halinde Merkez Bankası başkanlığı için Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Prof. Özgür Demirtaş, Merkez Bankası eski başekonomisti Hakan Kara ve Refet Gürkaynak'ın ismini önerdiği iddia edilmişti.

 

 

'HAKAN KARA OLMALI'

Demirtaş, yaptığı paylaşımda, "Bu haber doğru değil. Siyaseten bir görev almayacağımı, ön planda pozisyonda olmayacağımı çok yazdım Hakan da, Refet de arkadaşlarım. Daha önce de belirttiğim gibi Merkez Bankası Başkanı Hakan Kara olmalı, olmalı, olmalı ve olmalı… Sevgili Refet de bu görüşüme katılacaktır" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)