Özel yarışa Antalya'dan başladı: 'Böcek Büyükşehir'de ilki deneyecek'

CHP seçim kampanyasına, aday belirleme sürecinin sona ermesinin hemen ardından Antalya’da düzenlenen aday tanıtım toplantısıyla başladı. CHP lideri Özgür Özel, 'Türkiye ittifakı' vurgusu yaptı.

Google Haberlere Abone ol

ANTALYA - Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) adaylık başvurularının sona ermesinin ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in seçim programındaki ilk adres Antalya oldu. Cam Piramit'te Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Hizmette 5’inci Yıl ve Aday Tanıtım Töreni’ne katılan Özel, krizlerle geçen aday belirleme sürecine nokta koyup seçim maratonuna ilk adımı atarken, seçmene Antalya’dan seslendi.

Ağırlıklı olarak ‘Herkesin Başkanı’ ve ‘Torosların evladı’ sloganlarına yer verilen programda, “Antalya sandık başına, yine tarih yazmaya/Haydi bir daha/Muhittin Başkan'la yeniden devam Antalya” dizelerinden oluşan seçim şarkısı çalındı. Programa, belediye başkanları, milletvekilleri, il ve ilçe yönetimleri ile partililerin yanında sivil toplum kuruluşlarından temsilciler de yoğun katılım gösterdi.

‘BEN MUHİTTİN, MİNİBÜSÇÜ MUHİTTİN’

Salonda katılımcılara gösterilen "Uncalı’da doğdum. Minibüsçü Muhittin" diye başlayan tanıtım videosunda, mevcut başkan Muhittin Böcek’in halkın içinden gelen bir başkan olduğuna dair mesajlar dikkat çekti.

Muhittin Böcek’in 5 yıllık hedeflerinin gösterildiği tanıtım videosunda ise bir kısmı önceki başkan Menderes Türel döneminde başlayan projelerin devamı olan yeni dönem planlamaları gösterildi. 5 yıllık programda, toplu taşıma sistemleri, yeni yollar, kentsel dönüşüm, altyapı çalışmaları, kırsaldaki üreticiye yönelik planlamalar, engellilere yönelik projeler ve sosyal tesisler öne çıktı.

‘TÜRKİYE İTTİFAKI’ VURGUSU

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’da ‘Türkiye İttifakı’ mesajıyla seçim startını verirken, sahnedeki elektronik ekranlarda Türk bayrağı görselleri yer aldı. Seçim yarışında oy almayı bekledikleri kitleyi sosyal demokratlar, milliyetçi demokratlar, muhafazakar demokratlar diye sıralayan Özel, Kürt-Türk, Alevi-Sünni gibi etnisite ve mezhep ayrımlarına karşı olduklarına vurgu yaptı.

CHP lideri Özgür Özel, ilk seçim programında seçmene Antalya'dan seslendi.

İLK MESAJ KÜSKÜNLERE

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün yeni bir adaylık krizinin daha yaşandığı Antalya’daki konuşmasına, "küskünlere" seslenerek başladı:

"Bugün bu buluşmanın diğer şehirlerde yaptığımız buluşmalardan bir farkı var. Aday belirleme sürecinin geride kaldığı, kampanyanın ilk gününde Antalya'dayız. Aday belirleme süreçleri her zaman zorlu, sancılı süreçler. Kırgın olmadan, mutsuz olmadan tamamlanması imkansız süreçler. Bunun yollarını önümüzdeki 5 yılda arayacağız. Belediye başkanlarımıza halkın memnuniyet anketleriyle 3 ayda bir karne vereceğiz. Göreve devam etmese de partimize, Antalya’ya katkı sağlayacak arkadaşlarımıza yürekten teşekkür ediyorum ve kuvvetli alkışlar istiyorum. Onlar bazı partilerin savcı ile tehdit ettikleri ve itibar suikastı yaptıkları kişiler gibi değiller. Göreve devam edenlerin de devam etmeyenlerin de dürüst yönetici olduklarından hiçbir şüphemiz yoktur."

BÖCEK'İN GÖZLERİ DOLU

Muhittin Böcek’in pandemi döneminde korona virüsüne yakalanıp yaklaşık 4 ay entübe edildiği dönemi hatırlatan Özgür Özel, o günlerde sık sık arayarak sağlığıyla ilgili ağabeyi Şadi Böcek’ten bilgi aldığını, ancak daha sonra Şadi Böcek’in aynı salgın nedeniyle vefat ettiğini üzülerek öğrendiğini söyledi. Özel, bu konudan söz ederken Böcek’in gözlerinin dolduğu görüldü.

Özgür Özel, partinin mevcut başkan Muhittin Böcek ile devam kararının gerekçesini ise şöyle anlattı:

"Muhittin Böcek biraz önce bana, partinin yetkili organlarına teşekkür etti. Bu nezakete teşekkür ediyoruz. Ancak başkanı adaylaştıran ne Özgür Özel ne de Parti Meclisi. Onu adaylaştıran, yaptığı hizmetlerin Antalya halkından gördüğü teveccüh. Bugün yola devam ettiğimiz arkadaşlarımız yapılan memnuniyet anketlerinde seçildikleri günden ileride partinin oyundan ileride olan arkadaşlarımızdır."

‘BÖCEK BÜYÜKŞEHİRDE İLKİ DENEYECEK’

Antalya seçmeninin yıllardır her yerel seçimde ‘değişim’ dediğine vurgu yapan Özel, bunun sebebinin kentin 2,6 milyonluk nüfusunun yanında yılda 16 milyon turiste de ev sahipliği yapması olduğunu belirterek, “İmkansızlıklar, hangi siyasi partiden olursa olsun belediye başkanı hakkında memnuniyetsizlik getiriyor ve halkı yeni bir arayış talebine itiyor. Muhittin Böcek bu seçimde Antalya, büyükşehir belediyesi olduğundan beri ilk kez iki dönem üst üste seçilen belediye başkanı olmayı deneyecek. Her zamanki gibi bir değişim talebi bekliyordum. Ama anket sonuçları öyle göstermedi. İlk anketten sonra 15'er gün arayla iki anket daha yaptırdık. Öyle göstermedi. Muhittin Böcek 5 yıl daha başkanlığı hak ediyor” dedi.

9 BELEDİYEDEN 5’İNDE DEVAM, 4’ÜNDE DEĞİŞİM

Manavgat ziyaretinde adaylığını açıkladığı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in göreve devam etmeyi kendi isteğiyle kabul etmediğini, Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın ise kendi isteğiyle temayül yoklamasına girdiğini belirten Özgür Özel, iki başkana teşekkür etti.

2019 yerel seçimlerinde Antalya’da Büyükşehir ve 8 ilçe belediyesini kazanan CHP’nin 2024 yerel seçimlerine Büyükşehir, Muratpaşa, Finike, Kumluca, Kemer ve Gazipaşa olmak üzere 5 mevcut başkanla gitme kararı aldığını belirtti.

Muratpaşa’da Ümit Uysal, Finike’de Mustafa Geyikçi, Kumluca’da Mustafa Köleoğlu, Kemer’de Necati Topaloğlu ve Gazipaşa’da Mehmet Ali Yılmaz yeniden aday gösterilirken, Konyaaltı’nda Cem Kotan, Kepez’de Mesut Kocagöz, Döşemealtı’nda Menderes Dal, Aksu’da İsa Yıldırım, Alanya’da Osman Özçelik, Gündoğmuş’ta Nurettin Sönmez, Kaş’ta Erol Demirhan, Serik’te Kadir Kumbul, Korkuteli’nde Hasan Can Caran, Demre’de Fatih Duran aday gösterildi.

ÖZEL, ADAYLARI TANITTI

İlk olarak CHP'den seçilen, ardından Memleket Partisi ve İYİ Parti’ye geçtikten sonra yeniden CHP’ye adaylık başvurusu yapan İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru yerine kent tarihçisi Serkan Gedik aday gösterildi.

Elmalı’da geçen seçimde İYİ Parti’den seçilen ve geçtiğimiz aralık ayında istifa ederek CHP’ye geçen mevcut başkan Halil Öztürk de bu kez CHP’den aday oldu.

Partinin yeniden aday olması yönündeki talebini kabul etmeyen Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen yerine ise partinin eski Antalya milletvekili, doktor Niyazi Nefi Kara aday gösterildi.

Şükrü Sözen aday tanıtım toplantısına katılırken, aday gösterilmeyen Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç ve İbradı Belediye Başkanı Serkan Küçükkuru toplantıda yer almadı.

CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı
'LİSTE KRİZİ' MESAJLARI

Meclis üyesi krizinden sonra CHP İl Başkanı Nail Kamacı’nın Özgür Özel’i havalimanında karşılamaya gitmeyeceği konuşulmuş, ancak daha sonra Kamacı, parti disiplini gereği Antalya örgütünü temsilen orada olacağını belirtmişti. Özel’i karşılama töreninde ve ardından katıldığı aday tanıtım toplantısında moralsiz olduğu gözlenen Kamacı’nın, konuşmasını yaparken de zaman zaman zorlandığı görüldü.

Meclis üye listeleriyle ilgili Antalya’da dün başlayıp bugün devam eden krize atıf yapan CHP İl Başkanı Nail Kamacı, “Meclis üyeliklerinde taraf tutan bir il başkanı olmak yerine belediye başkanlıklarını kazanan bir il başkanı olmayı yeğlerim. Siyasetin uzun uzun soluklu bir yol olduğunu unutmadan çalışmalara devam edilmesi gerektiğine inanıyorum. Belediyelerimizin iç desteğine gelirsek Büyükşehir ve ilçe belediye meclis üyelerimizin önümüzdeki süreçte büyük görev düşüyor. Kolektif akla ve parti hukukuna göre hareket ederek meclis üyelerimizle birlikte daha fazla çalışma yapacağımızdan hiç kuşkumuz yoktur” dedi.

SOSYAL MEDYA UYARISI: PARTİ HUKUKUNU SONUNA KADAR İŞLETMEYE KARARLIYIM

Nail Kamacı, partililere sosyal medya paylaşımları konusunda 'uyarı'da bulundu:

“Sosyal medyanın nasıl etki yarattığını, yanlış yönetildiği zaman ne gibi olumsuz sonuçlar doğuracağını hep beraber görüyoruz. Ancak belirtmem gereken bir husus var ki, partiyi kamuoyunda küçük düşürecek, adaylarımıza zarar verecek paylaşımlara asla geçit vermeyeceğiz. Herkesi sorumlu olmaya davet ediyorum. Bu konuda parti hukukunu sonuna kadar işletmeye kararlıyım. Partiyi zora sokan en ufak bir şeye dahi izin vermeyeceğimizi bilmenizi isterim. Hiç kimsenin kraldan çok kralcı olmaya hakkı yoktur. Bizim derdimiz memleket. Yerel seçimlerin görünenden daha fazla misyonu olduğu bir döneme giriyoruz. 31 Mart'ta sadece belediye başkanını seçmeyeceğiz. Memleketin kötü gidişine dur diyeceğiz.”

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek
‘EN BORÇLU BELEDİYEYDİ’

Yeniden başkan olması halinde uygulamayı planladığı 5 yıllık hedef ve projelerini anlatan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “2019 yerel seçimlerinde önceki Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun takdiriyle aday oldum. Şimdi de 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Antalya halkının anketlerden çıkan desteği ve Genel Başkanımız Özgür Özel'in takdirleri ile ikinci kez Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday gösterdim. Görevde olduğumuz süre içerisinde devraldığımız borçları, yaşadığımız tüm olumsuzlukları, üzerimizde kurulmak istenen siyasi baskıları, bütün başkanlarımıza, taleplerimize rağmen iktidar eliyle yapılan engellemeleri hiçbir zaman bahaneye dönüştürmeden hizmet ettik” dedi.

‘BİZE DİRENENLER OLDU’

Aday belirleme sürecinde yeniden aday olmasına karşı çıkan partililerden, “Bize direnenler oldu” diyerek bahseden Böcek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Türkiye'nin bütçesine göre en borçlu belediyesini devralmıştık. İsrafa son vererek işe başladık. Önümüze engeller koymak isteyenler oldu. Ama biz cesaretle devam ettik. Hep söylüyorum, belediyeciliğin sadece taşla, inşaatla değil, insan sevgisiyle, hizmet aşkıyla ilgili olduğuna inanıyorum. Bana göre belediyecilik insanların hayatlarına dokunmaktır. Bana oy veren veya vermeyen herkesin başkanı olacağım demiştim. Bunun sözünü şimdiden yeniden veriyorum. Bu yolda bana güç veren, destek olan ve inanan her Antalyalıya minnettarım. Allah yardımcımız olsun.”

 

(HABER MERKEZİ)