Özel görüşmeden memnun ayrıldı ancak oturma düzenini doğru bulmadı

CHP lideri Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesinin olumlu bir havada geçtiği ancak Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığı, bunun telafisine ihtiyaç duyduğu iletildi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmesi sona erdi. CHP kaynakları yaklaşım 1,5 saat süren görüşmenin son derece olumlu bir havada geçtiğini, tüm gündemlerin detaylı olarak ele alındığını söyledi.

İYİMSER AYRILDI

Kaynaklar, görüşmenin Cumhuriyet Halk Partisi açısından verimli olarak nitelendirilebileceğini ve Genel Başkan Özel’in görüşmeden halkın sorunlarının çözümü konusunda mesafe alınabileceğine ilişkin iyimser ayrıldığını söyledi.

ÖZEL'İN GÜNDEMİNDEKİ TÜM KONULAR KONUŞULDU

Özgür Özel görüşmede, yerel seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerdeki borçlar ve hazır projelerin onaylanması, ekonomik kriz ve yüksek enflasyon, Türkiye’nin dış politikadaki temsili, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşanan tartışmayla başlayan yargı krizi, en düşük emekli maaşının asgari ücret düzeyine çıkarılması, Taksim Meydanı’nın 1 Mayıs’ta kutlamalarına kapatılması, Gezi Davası tutukluları ve hasta tutuklular, atanamayan öğretmenler' başlıklarındaki görüşlerini anlattı.

Görüşmede, Özel'in gündeminde olan tüm konular konuşulduğu belirtildi. Erdoğan'ın gündeminde olan yeni anayasa konusu da görüşülen başlıklardandı. Parti kaynakları, üzerinde konuşulan belli konularda "Evet, ne yapabiliriz" şeklinde öneriler sunulduğunu aktardı.

ÖZEL’DEN ERDOĞAN’IN ÖZEL KALEMİNE TEŞEKKÜR

Özel’in randevunun Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Merkezi’nde verilmiş olmasından memnuniyet duyduğunu belirten CHP kurmayları, bu konuda Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’ın emeklerine ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ev sahipliğine teşekkür ettiğini ifade etti.

ÖZEL OTURMA DÜZENİNİ DOĞRU BULMADI

Özel’in, oturma düzenini doğru bulmadığını, bunun telafisine ihtiyaç olduğunu ilettiğini belirten kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bunun üzerine Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan’a dönerek, en kısa sürede Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iade-i ziyaret gerektiğini söylediğini aktardı. Özel’in de bunun üzerine, Cumhuriyet Halk Partisi’ne yapılacak ziyaretten memnuniyet duyacaklarını kaydettiği belirtildi.

KARŞILIKLI HEDİYELER

Özel, Erdoğan'a Paşabahçe'nin "Gururla" serisinden "Cumhuriyet Ateşi" isimli objeyi hediye etti. "Cumhuriyet Ateşi", Mustafa Kemal Atatürk'ün genç Cumhuriyet’in Avrupa’ya gönderdiği öğrencilerden Sadi Irmak'a hitaben söylediği “Sizi birer kıvılcım olarak gönderiyoruz, gür alevler halinde geri dönmelisiniz” sözünden ilhamla oluşturulmuş bir eser olarak biliniyor. Özel, ayrıca yanında Manisa’daki Uluslararası Mesir Macunu Festivali’nden getirdiği mesir macunu hediye etti. Erdoğan da Özel'e Milli Saraylar'dan fincan seti, çay ve Rize balı hediye etti.

MYK'Yİ TOPLADI

Özgür Özel, görüşmeden sonra CHP Genel Merkezi’ne gelerek görüşmeyi MYK üyeleri ile değerlendirdi. Bu değerlendirme toplantısına Özgür Özel’in, genel merkezde görüşmeyi değerlendireceği isimler; Namık Tan, Selin Sayek Böke, Ensar Aytekin, Gül çiftçi, Suat Özçağdaş, Aylin Nazlıaka , Yalçın Karatepe ve Burhanettin Bulut katıldı.