Özdemir Bayraktar kimdir?

72 yaşında vefat eden BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evli.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünürü, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar 72 yaşında vefat etti.

Trabzon Sürmeneli olan Bayraktar, 1949 yılında İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bağlı Garipçe köyünde doğdu. Kabataş Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra 1967’de İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Makine Mühendisliği bölümüne giren Özdemir Bayraktar, 1972 yılında bölümü bitirdi.

Mezuniyetinin ardından 2 yıl boyunca İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığı görevini yürüterek içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Birçok fabrikanın (Burdur Traktör, İstanbul Segman, Uzel vb.) kuruluş ve yeni yatırımlar aşamasında teknik yönetici görevlerinde çalıştı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası'nda bilgisayar programcısı olarak çalışan Canan Bayraktar ile evlendi. Bu evlilikten Haluk, Selçuk ve Ahmet adında 3 çocukları oldu.

1984 yılında Baykar Makina’nın kuruluşunda yer aldı. Baykar tarafından TSK için geliştirilen ilk insansız hava aracı olan Bayraktar Mini İHA Ar-Ge çalışmalarında bulundu.

Baykar tarafından özgün olarak geliştirilen tüm ürünlerin tasarımlarını çizen Özdemir Bayraktar, Bayraktar TB2 ve Bayraktar AKINCI TİHA tasarımlarının da sahibidir.

Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile evlidir.(HABER MERKEZİ)