Özdağ'dan Soylu'ya: Sen cumhuriyet tarihinin en büyük kriminalisin

İçişleri Bakanlığı'na yürümesine izin verilmeyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, "Bu iş ikimizden birisi ölene kadar devam edecek. Ya özür dilersin ya da bu iş devam eder" dedi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında "Sessiz İstila" belgeseli üzerinden başlayan polemik büyüyor.

Bir televizyon kanalında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kendisiyle ilgili, "Ben bu adamı adam yerine ve insan yerine koymam. Bu hayvandan aşağı bir adamdır. Soros çocuğudur” ifadelerini kullandığı Ümit Özdağ, bugün İçişleri Bakanlığı önüne geleceğini duyurmuştu.

PARTİLİLER ANKARA’YA GİRİŞTE DURDURULDU

Özdağ’ın, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya çağrısının ardından İstanbul’dan yola çıkan partililer, Ankara girişinde polis tarafından durduruldu.

ZAFER PARTİSİ’NDEN PARTİLİLERE: GİTMEYİN

Bu arada Zafer Partisi’nin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, Özdağ’ın Bakanlığın önüne tek gideceği hatırlatılarak, “Büyük Türk Milleti, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ümit Özdağ İçişleri Bakanlığı'na tek başına gidecektir. Hem partililerimizin hem de milletimizin bireysel veya gruplar halinde herhangi bir provokasyona neden olmamak İçişleri Bakanlığı önüne gitmemeleri önemle rica olunur!” ifadelerine yer verildi.

ÖZDAĞ’IN YÜRÜYÜŞÜNE İZİN VERİLMEDİ

Sabah saatlerinden Özdağ’ın TBMM Dikmen kapısından İçişleri Bakanlığı önüne yürüyeceği ifade edildi. Polis, Dikmen kapısında önlem alırken, Ümit Özdağ aracıyla Dikmen kapısı önüne geldi.

“Televizyondan küfretmek kolay. Buradayım. Erkeksen buraya gel Süleyman” diye bağıran Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’na yürümek istedi ancak polis izin vermedi.

Özdağ’dan önce gelen partililerin de olmasıyla kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Polis, Özdağ’ın TBMM Dikmen Kapısı’nda basın açıklaması yapmasını istedi. Kendisine izin verilmeyen Özdağ, burada açıklama yaptı.

Özdağ, açıklamasında “Burası dünyanın lunaparkı değil, ipini koparan gelemez. Erdoğan, 1 milyon kişiyi sınırın öbür tarafına yerleştirecek sonra geri alacak. Bu da bir seçim tuzağıdır” dedi.

‘SEN OF’LU DEĞİL, KOFLUYMUŞSUN’

İktidarın yanında muhalefete de yüklenen Özdağ, konuşmasında şunları söyledi:

“Sarı muhalefet bu konuyu iktidarla anlaştığı için gündeme getirmiyor. Zafer Partisi Genel Merkezi’ne gelen bir polis memuru bu komploda kimlerin görev alacağı hakkında bilgi verdi. Sahte sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımlarla 5-6 ilde karışıklık çıkarıp bizi psikolojik baskı altına almaya çalışıyorlar. Biz tuzağa düşmeyiz. Dün Soylu’nun bana ve aileme ettiği hakaret operasyonun fişeğidir. Soylu’ya çağrıda bulundum, gel korkma dedim. Ya sen Karadeniz oğlusun; Of’luyum diyorsun. Of’luları ben cesaretli bilirim. Sen Of’lu değil, kofluymuşsun.”

“Ümit Özdağ’dan bu kadar mı korkuyorsun. Teröristleri izletmen gereken adamı benim peşime takmadın mı? Bu görevin bittiği zaman tutuklanacaksın. Sen Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük kriminalisin. Bundan sonra seninle bu iş ikimizden biri ölene kadar devam edecek. Ya sen milletin önünde özür dilersin ya da bu kavga devam eder. Zafer Partisi’ne Soylu liderlerinde komplo kuruluyor. Provokasyonları deneme, her provokasyon girişimini ağzına tıkarım.”

GAZETECİLER İLE POLİS ARASINDA GERGİNLİK

Ümit Özdağ, basın açıklamasının ardından aracına binip uzaklaşırken, alanda bulunan bir kişi bağırmaya başladı. Polisçe şahsı gözaltına aldı.

Polis, Özdağ’ın gidişini çeken gazetecilere de tepki gösterdi. Gazeteciler ile polis arasında arbede çıktı.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI ÖNÜNE HAYVAN İZLEME ARACI

Özdağ’ın İçişleri Bakanlığı önüne geleceğini açıklaması sonrasında bakanlığın önüne Hayvan Durum İzleme Aracı çekildiği görüldü. Halk TV muhabiri Mevsim Altay’ın çektiği görüntüler çok sayıda sosyal medya kullanıcısı tarafından paylaşıldı. Aracın Özdağ’ın basın açıklaması yapıp TBMM Dikmen kapısından ayrıldıktan bir müddet sonra kaldırıldığı görüldü.

HAYDİ NEDİR? 

HAYDİ, Hayvan Durum İzleme Mobil Uygulaması ve polisleri Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek için mücadele eden kolluk gücü birimlerdir.

İçişleri Bakanlığı'nın sitesinde şöyle açıklanmaktadır:

"Çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçmek, vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlılığını arttırarak bu mücadeleye paydaş etmek için HAYDİ adı altında bir mobil ihbar aplikasyonu oluşturulmuş ve 28/07/2020 tarihi itibariyle hizmete girmiştir."