Özdağ'dan Kavuncu'ya 'FETÖ'cü' suçlaması

İYİ Parti milletvekili Ümit Özdağ, partisinin İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu'yu “FETÖ'cü olmak”la suçladı. İddiaya tepki gösteren Kavuncu ise Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, CNN Türk televizyonunda Ahmet Hakan'ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programına katıldı.

İYİ Parti'nin kuruluşundan önce FETÖ davasında yargılanan eski istihbaratçı Enver Altaylı'nın kendisiyle görüştüğünü söyleyen Özdağ, Altaylı'nın “Partiyi kurmayın çünkü partiyi kapatacaklar. Sokağa çıkın” dediğini iddia etti.

'BENİM MÜDAHALEMLE KURUCU YAPILMADI'

Özdağ, görüşmeyle ilgili İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve ilgili devlet kurumlarına bilgi verdiğini belirtti.

Enver Altaylı'nın yeğeninin İYİ Parti kurucuları arasında olacağını öğrendiğini aktaran Özdağ, “Sayın Genel Başkanı uyardım. Dedim ki, 'Bu arkadaşın FETÖ'yle bağı olduğuna dair, bir FETÖ'cü sivil toplum örgütüyle bağı olduğuna dair bilgi var. Bunu yapmayalım kurucu' ve bu arkadaş kurucu yapılmadı benim müdahalemle” dedi.

'GENEL BAŞKAN BÜTÜM SORUMLULUĞU ÜSTÜNE ALDI'

Bahsettiği kişinin İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu olduğunu dile getiren Özdağ, şöyle devam etti:

“Fakat daha sonra partiye geldi, genel idare kuruluna girdi, Sayın Genel Başkanı tekrar uyardım, Sayın Genel Başkan bütün sorumluluğu üstüne aldığını söyledi. Ve genel başkan yardımcısı oldu, partinin sözcüsü oldu, İstanbul il başkanı oldu. Bu benim için en büyük hayal kırıklığı ve kırılmadır.”

'DEVLET GÖREVLİLERİ BİLGİ YOK DEMİŞ'

Kavuncu'nun Kazakistan Türk İşadamları Derneği'nin başkan yardımcılığını yaptığını söyleyen Ümit Özdağ, derneğin 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Türkiye'nin başvurusu üzerine kapatıldığını ifade etti.

Akşener'le yaptığı görüşmeye de değinen Özdağ, “Sayın Genel Başkan iki devlet görevlisiyle konuştuğunu ve bu görevliler Buğra'yla ilgili kendilerinde bir kayıt olmadığını söylemişler. Bu olabilir, devlet bazen bilgi paylaşmaz değişik gerekçelerle” diye konuştu.

'SOSYAL MEDYA HESAPLARI BOMBOŞ'

Ahmet Hakan'ın “Siz onun için FETÖ'cü diyebiliyor musunuz?” sorusunu Ümit Özdağ, şöyle yanıtladı:

“Çok net söylüyorum. Bir FETÖ'cü sivil toplum örgütünün başkan yardımcılığını yapıyorsanız, öncesindeki başkan ve sonrasındaki başkan FETÖ'cü ise, bu arada FETÖ'yle ilgili yıllar boyunca bir tane olumu veya olumsuz açıklamanız yoksa, sosyal medya hesaplarınız bomboşsa bu şekillendirilmiş demektir. Hayatın normal akışına aykırıdır. Ve bu adımın doğru olmadığını düşündüğüm için daha partiye gelmeden önce bu uyarımı yaptım. Bu uyarımı da daha sonra değişik aşamalarda tekrarladım. Açık bilgiler var. Bu açık bilgilere baktınığız zaman FETÖ'nün kendi yapılanması içinde önemli pozisyonlara kendi elemanları dışında kimseyi getirmediğini biliyoruz.”

KAVUNCU: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIM

Özdağ'ın açıklamalarının ardından CNN Türk yayınına telefonla bağlanan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Saltuk Buğra Kavuncu, kendisine yönelik suçlamaları reddetti.

Yargıya başvuracağını söyleyen Kavuncu, “Yarın suç duyurusunda bulunacağım” dedi.

'ALÇAKLIĞIN ADI SİYASETTE MEŞRULAŞMIŞ'

Ahmet Hakan, Kavuncu'ya “Bu iddiayı dile getiren kişi sonuçta sizin partinizin kurucusu, genel başkan yardımcılığı yapmış, şu anda da milletvekiliniz, siz de il başkanısınız. Bu tuhaf bir durum değil mi?” sorusunu yöneltti.

“Çok tuhaf. Ben Türk siyasetinde yeniyim. Doğumumdan beri ne yaptığım ortada” diyen Kavuncu, “Ben partiye dahil olduğumda ülkedeki gidişatla ilgili endişeler taşıdığım için hizmet etmek, mücadele etmek arzusuyla dahil oldum. Siyasette ayak oyunları, iftiralar bunlarla nasıl mücadele edileceğini de bilmiyorum. Alçaklığın adı siyasette meşrulaşmış. Bunlara karşı yapılacak tek şey Türk mahkemelerine gitmek” yanıtını verdi.

Parti içi disiplin süreçi için bir adım atıp atmayacağı sorulan Kavuncu, “Parti tüzüğümüzün bana verdiği bütün hakları kullanacağım. Partimizin ilgili organları da bu konuda atması gereken adımı elbette atacaktır” şeklinde konuştu.

Kazakistan Türk İşadamları Derneği'yle ilgili iddialara da değinen Kavuncu, “Benim olduğum dönemde bu derneğin FETÖ'cü olduğuna dair bir ibare yoktu. Türkiye Cumhuriyeti'nin konsolosları, büyükelçi, cumhurbaşkanı, başbakan bu derneği ziyaret ederdi” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)