Özdağ: Yavaş'ı aday gösterme kararı arkasında komplo aramaya gerek yok

Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanı adayı olarak gündeme getiren Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, kararın arkasında başka bir amaç aramaya gerek olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mansur Yavaş'ı cumhurbaşkanlığı seçimlerimde aday gösteren Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ yeni açıklamalarda bulundu. Özdağ, Yavaş'a teklif götüreceklerini yineleyerek, "Altılı ittifak Mansur Bey'i değişik nedenlerle aday göstermezse Sayın Yavaş'a Zafer Partisi olarak teklif götüreceğiz" dedi.

Partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Özdağ, "Zafer Partisinin Mansur Yavaş'ı aday gösterme, adaylığa davet etme kararı arkasında hiçbir komplo aramaya, başka bir amaç aramaya gerek yoktur. Bir tek gerekçemiz vardır bu davette, Mansur Bey'in kazanabilecek tek aday olmasına rağmen, altını çizerek söylüyorum, CHP Genel Merkezinin Mansur Yavaş'ı adayı yapmama kararı almış olması bu çağrıyı yapma nedenimizdir" diye konuştu.

 

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ermeni Soykırımı'nın tanınmasını içeren kanun teklifini TBMM'ye sunan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan'a, pek çok siyasi partinin tepki gösterdiğini de hatırlatarak, Türkiye-Ermenistan arasındaki Akyaka Sınır Kapısı'nın adının "Talat Paşa" olarak değiştirilmesini önerdi. (HABER MERKEZİ)