Özdağ, 7 Haziran-1 Kasım arasını işaret etti: Soylu tehlikeli bir oyun oynuyor

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 7 Haziran-1 Kasım arasındakine benzer 'şiddet olayları' planladığını ileri sürdü, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında göçmenler üzerinden başlayan tartışma yeni açıklamalarla devam ediyor. Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Özdağ, Süleyman Soylu’nun 'tehlikeli bir oyun' oynadığını, 7 Haziran ile 1 Kasım 2015 seçimleri arasındaki dönem gibi 'şiddet dalgasının planlandığını' söyledi.

DAVUTOĞLU'NA ÇAĞRI: ÇIKIN ANLATIN

Özdağ, dönemin Başbakan’ı Ahmet Davutoğlu’na da çağrı yaparak, “Tehdit edildiğinizi kamuoyu önünde gördük. Çıkın ne oldu haziran-kasım arasında Türk milletine anlatın. Çünkü benzer bir çalışma başlamış görünüyor” dedi.

ÖZDAĞ’DAN SOYLU’YA: GENEL BAŞKANIN ÇANTACILIĞINI YAPTI

Göçün birinci nedenini “AK Parti’nin kötü dış politikası”, ikinci nedenini ise “AK Parti’nin sınır güvenliğini sağlayamaması” olarak sıralayan Özdağ, “Bugün Türkiye’de İçişleri Bakanlığı kayıtlarına göre kayıtlı 7 milyon 730 bin yabancı yaşamaktadır. Kayıtsızların tahmini rakamı buna dahil değildir” dedi.

Zafer Partisi’nin politikasından rahatsızlık duyanların başında Süleyman Soylu’nun geldiğini belirten Özdağ, yanlış bilgi verip yanlış yönlendirme yapıldığını söyledi. Özdağ, Süleyman Soylu’nun televizyon programında kendisine yönelik "Soros çocuğu”, “Operasyon çocuğu" ifadelerini de hatırlattı. “Türkiye’nin milli güvenliği” için kanunlar çerçevesinde bazı operasyonlar yaptığını belirten Özdağ “Benim Türkiye Cumhuriyeti devletinin değişik kurumları için yurt içinde ve yurt dışında Türkiye'nin milli güvenliği konusunda kanunlar çerçevesinde ve yazılı görevlendirmeyle bazı operasyonlar yaptım doğrudur, bazı operasyonlar yönettiğim doğrudur. Türk milletine hizmet etmek benim için en büyük onurdur. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin menfaatleri için çalışırken Soylu’nun Doğru Yol Partisi Gaziosmanpaşa ilçe başkanı olarak, partinin genel başkanı Tansu Çiller’in etrafında ‘Anneciğim, anneciğim’ diye dolaştığını, sonrasında bir genel başkanın çantacılığını yaptığını biliyoruz. Soylu’nun yer aldığı operasyonlarla benim gerçekleştirdiğim operasyonlar arasında çok fark var. Soylu ayrıca bana istihbarat elemanı olarak saldırmış, istihbaratçılık önemli ve saygın bir meslektir. Keşke kendisi de istihbaratçı olabilseydi. Ancak ben istihbaratçı değilim. İstihbarat ve milli güvenlik birimleri konusunda çalışan bir akademisyen ve siyasetçiyim” dedi.

‘SOYLU TEHLİKELİ BİR OYUN OYNUYOR’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve ekibinin “çok tehlikeli oyun oynadığını” söyleyen Özdağ, 7 Haziran 1 Kasım seçimleri arasındaki dönemi işaret ederek şunları söyledi:
“Soylu ve ekibi çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Haziran ve Kasım 2015 seçim arasında benzer bir şiddet dalgasının bu sefer sığınmacılar üzerinden planlandığı anlaşılıyor. Bir şiddet dalgasını sığınmacılar üzerinden planlıyorlar. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na sesleniyorum. Sayın Davutoğlu korkmayın. Tehdit edildiğinizi kamuoyu önünde gördük ama korkmayın. Çıkın, haziran kasım arasında ne olduğunu Türk milletine anlatın. Çünkü benzer bir çalışma başlamış görünüyor. Böylece seçimlere giderken seçmeni terörize etmek ve Zafer Partisi’ne karşı bir şiddet dalgası başlatarak provokatörler aracılığıyla eylemleri Zafer Partisi’ne mal etmek istiyorlar. “

‘SOYLU’YU AK PARTİ’YE GETİREN FETÖ’DÜR’

Süleyman Soylu’nun, “15 Temmuz’da yarım bıraktığımız şeyi tamamlayacağız” ifadelerini kullanarak suç işlediğini belirten Özdağ, “15 Temmuz sadece FETÖ’nün eseri değil, AK Parti’yle FETÖ’nün birlikte eseridir” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“15 Temmuz Soylu gibi FETÖ ile iç içe geçmiş siyasilerin eseridir. Soylu’yu AK Parti’ye getiren FETÖ’dür. Bir süre önce FETÖ’cü genel müdür valilik makamına atandı. İyi niyetli AK Partili bir milletvekiline dedim ki, ‘Soylu’ya söyleyin bu adam daha önce FETÖ ile birlikte çalıştı ve üst düzeydi’. Milletvekili gitmiş söylemiş. Sonra Soylu’nun cevabını getirdi. ‘Ya o zaman herkes FETÖ’cüydü.’ Hayır Soylu herkes FETÖ’cü değildi. Ama sen herkesi kendin gibi zannediyorsun. Biz hiçbir zaman FETÖ’cü olmadık ve olmayacağız.”

‘SOYLU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasına dair suç duyurusunda bulunacaklarını belirten Özdağ, ellerindeki bilgileri Cumhuriyet savcılarıyla paylaşacaklarını söyledi.

Bir grup devlet görevlisinin kısa bir süre önce Yargıtay’da dosyası olan ağır ceza almış bir kişiyi hapishanede ziyaret ederek, “Özdağ aleyhine açıklama yap, bilgi ver. Cezanın hafifletilmesine yardımcı olalım” dediğini belirten Özdağ, “Bu rezalet olmasının ötesinde bir gelişme. Erdoğan’ın kişiyi soruşturup tahkik edeceğini ve affa razı olmayacağını düşünmek istiyorum. Giden devlet görevlilerine bir çift lafım var. Benimle ilgili görüştüğünüz kişilerin hiçbirisi Türkiye Cumhuriyeti devletinin bilmediği bir şeyi biliyor olamazlar” diye konuştu. (DUVAR)