Özak işçisi Haliliye'den başkan adayı oldu: 'Siyaseti işçiler yapmalı'

Urfa’da sendikal hakları için direnişe başlayan Özak işçilerinden Funda Bakış, EMEP'ten Haliliye Belediye Başkan Adayı oldu. Bakış, siyaseti işçilerin yapması gerektiğini söyledi.

Özak işçisi Funda Bakış (soldan üçüncü) EMEP'ten aday oldu.
Google Haberlere Abone ol

URFA - Özak Tekstil'de baskı ve mobbinge karşı sendikal haklarını almak için yaklaşık üç ay direnen işçilerden Funda Bakış, Emek Partisi’nin (EMEP), Haliliye Belediye Başkan adayı oldu.

Özak direnişindeki işçilerinden Pınar Unkur ise EMEP'in Haliliye Belediyesi Meclis Adayı oldu.

EMEP Urfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Özden

‘ÇOK HAKSIZLIĞA UĞRADIM, BU NEDENLE SİYASETE GİRDİM’

Bakış aday olmasının nedeni olarak “Ben bir işçi olarak çok fazla haksızlığa uğradım, bu haksızlık karşısında siyasete girdim. Siyaseti tamamen işçilerin, emekçilerin yapması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için halka, emekçilere faydalı olmak için bu yola girdim” diye konuştu.

EMEP, Bakış ve Unkur’u yarın Antep Milletvekili Sevda Karaca’nın katılımı ile gerçekleştirilecek olan aday tanıtım toplantısında kamuoyuna duyuracak.

EMEP Urfa İl Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Özden ise Bakış’ı aday göstermelerine ilişkin “80 gündür fabrika önünde direnen işçilerin bu ülkeyi yönetmesi gerektiğini düşünüyoruz. 80 gün direnişin önderliğinde yapan arkadaşlarımız ile birlikte karar vererek başkan adayı ilan ettik” dedi.

Adaylarını destekleyen başka partilerin de olduğunu bildiren Özden, ”TİP, SEP adayımızı destekliyor. Urfa'daki işçilere, yoksullara sesleneceğiz. Siyaset yapmaları için yarınlara birlikte yönetebilmek için adayımıza desteklerini bekliyoruz” diye konuştu.

3 AYDIR ÖZAK İŞÇİLERİ DİRENİYOR

Urfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) bulunan Özak Tekstil’de, Öz İplik-İş’ten istifa ederek BİRTEK-SEN’e geçen, işten atılan arkadaşlarının geri alınması ve BİRTEK-SEN’in tanınması talepleriyle mücadele eden işçiler 27 Kasım 2023’te iş bırakıp direnişe başlamıştı. İşçiler direniş, ikinci ayın sonunda İstanbul’a taşımıştı. Özak işçileri yaklaşık 3üç aydır hakları için direniyor.

 

 

(HABER MERKEZİ)