Öz Gıda-İş ÇAYKUR işçilerinin eylemi ile destek veren Gıda-İş'i hedef gösterdi: Devlet karşıtı

Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş, ÇAYKUR işçileri ile çay üreticilerinin yapacağı eylemi, destek veren DİSK Gıda-İş üzerinden "Devlet karşıtı" diyerek hedef gösterdi. Gıda-İş, suç duyurusunda buulunacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mevsimlik ÇAYKUR işçileri ile çay üreticileri, sorunlarını yetkililere duyurmak için 9 Ocak'ta Rize'de bir araya geliyor. İşçi ve çay üreticilerinin çağrısına DİSK Gıda-İş Sendikası'ndan destek geldi. 

DİSK'TEN DESTEK

DİSK Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan 4 Ocak'ta "Mevsimlik #Çaykur işçileri ve #Çay üreticileri sorunlarını kamuoyuyla paylaşmak için 9 Ocak Saat:13.00’te #Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanında buluşacaklar. Destek istediler yanlarında olacağım. İşçilerin ve üreticilerin sorunlarının çözülmesi için birlikte mücadele edeceğiz.

Mevsimlik #Çaykur işçileri ve #Çay üreticileri sorunlarını kamuoyuyla paylaşmak için 9 Ocak Saat:13.00’te #Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanında buluşacaklar. Destek istediler yanlarında olacağım. İşçilerin ve üreticilerin sorunlarının çözülmesi için birlikte mücadele edeceğiz" açıklaması yaptı.

ÖZ GIDA-İŞ HEDEF GÖSTERDİ

DİSK'ten gelen desteğin ardından, Hak-İş'e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası D.Karadeniz Rize Şube Başkanlığı imzasıylla, eylemi "devlet karşıtı" gibi ifadelerle hedef gösteren bir açıklama yayınladı.

Gübre fiyatlarındaki artışı "dünya genelindeki doğal gaz giyatlarındaki artış"a bağlayarak DİSK Gıda-İş'i ve basın açıklaması yapacak ÇAYKUR işçilerini hedef alan Öz  Gıda-İş'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Günlerdir ÇAYKUR'da çalışan işçi arkadaşlarımızı basın açıklaması adı altında Rize 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na davet eden ve asıl organizatör olmasına rağmen paylaşılan görsellerde kendi ismini kullanma cesaretini gösteremeyerek kendini saklayan, umut ettiği karşılığı bulamayınca da dünya genelindeki doğalgaz fiyat artışından etkilenen azotun gübre maliyetlerini arttırmasını kullanarak üreticilerimizi meydanlara davet eden lakin asıl amaçları ne sendikacılık ne de üretici haklarını savunmak olan Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Gıda-İş Sendikasının hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan Devlet karşıtı bu eylemini tasvip etmemiz mümkün değildir.

Sosyal medya hesaplarında ve kendi zihniyetlerine yakın haber sitelerinde yayınladıkları yazılarda Bölgemizin göz bebeği Çaykur’umuzun logosunu ve ismini kullanıp hem kurumumuza hem de Devletimize soyguncu deme cüretini gösteren bu sözde sendikayı esefle ve şiddetle kınıyoruz."

DİSK GIDA-İŞ: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ

Bu açıklamaya tepki gösteren DİSK Gıda-İş Sendikası Genel Merkezi yargıya gideceğini duyurdu: "Bu belgeyi yazanlar demokrasiden, hukuktan nasibini almamışlardır. Sendikamıza yönelik karalama kampanyası karşısında sessiz kalmayacağız. Hukuk ve adalet önünde meşru yollarla hakkımız savunacağız. Bu açıklamayı yapanlarla ilgili en kısa sürede suç duyurusunda bulunacağız."

DİSK Gıda-İş Genel Başkanı Seyit Aslan da Öz Gıda-İş'in işçileri ve kendileri hedef göstermesine sessiz kalmayacaklarını açıkladı ve şöyle söyledi: "Sendikamız her koşulda Çaykur işçilerinin mücadelesine destek vermeye devam edecektir. Hiçbir güç ve karalama kampanyası bizi yolumuzdan geri döndüremez." (HABER MERKEZİ)