Oyuncu ve yönetmen Levent Niş vefat etti

Dyuncu ve yönetmen Levent Niş 64 yaşında vefat etti. Niş, çok sayıda tiyatro oyunu, dizi ve filmde rol almıştı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çok sayıda tiyatro oyunu, dizi ve sinema filmde rol alan sanatçı Levent Niş vefat etti.  Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Türk tiyatrosunun kıymetli oyuncularından Levent Niş'in vefatını üzüntüyle öğrendik. Devlet Tiyatrolarımızın emektar sanatçısına Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyoruz' ifadeleri kullanıldı. 

RASİM ÖZTEKİN İÇİN VEDA MESAJI PAYLAŞMIŞTI

64 yaşında vefat eden Levent Niş, geçen günlerde hayatını kaybeden oyuncu Rasim Öztekin için üzüntüsünü dile getirmişti. Rasim Öztekin’e veda eden Niş, “Sahne arkadaşım, Cunda dostum içimizi yaktın. Derler ya ‘sözün bittiği yer’ ışıklarda uyu” mesajını paylaşmıştı.

LEVENT NİŞ KİMDİR?

Sanatçı Levent Niş, 1957 yılında Elazığ’da doğdu. İstanbul Devlet Tiyatro sanatçısı ve oyuncusu Sevinç Niş ile evli ve iki erkek çocuk babası sanatçı, 1976 Yılında Ankara Devlet Konservatuarı, Tiyatro Yüksek Bölümünden mezun oldu. Daha sonra Ankara ve İstanbul’da devam ettiği 40 yıllık mesleği boyunca birçok tiyatro oyununda ve aralarında Yahşi Batı filminin de yer aldığı birçok filmde rol aldı.

Yer aldığı film ve dizilerden bazıları:

Yahşi Batı Sinema Filmi 2009,

Şebeke (Baba) TV Programı 2012,

Cennet Mahallesi,

Beybaba,

Fikrinin İnce Hastalığı,

Yeşil Miras,

Duvardaki Kan, TV Dizisi 1986

Oynadığı tiyatro oyunlarından bazıları:

Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını (1990)

Bahar Noktası (1993)

Müzikli Kent (2002)

Barış Gezegeni (2014)

Coriolanus (2016)

Gölge Ustası (2016)

Savaş Çiçekleri (2017)

(KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)