Oyuncu ve yönetmen Gönül Orbey vefat etti

Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gönül Orbey vefat etti. Orbey, 84 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Tiyatro oyuncusu ve yönetmen Gönül Orbey, 84 yaşında vefat etti. Orbey'in ölümünü Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt duyurdu. Kurt açıklamasında, "Ankara Devlet Tiyatrosu emekli oyuncularımızdan Gönül Orbey'in vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyorum. Kıymetli sanatçımıza Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve sanat dünyamıza başsağlığı diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Devlet Tiyatrosu Sanatçıları Derneği tarafından yapılan paylaşımda da, "Değerli sanatçımız, ablamız, Gönül’ümüz Gönül Orbey, aramızdan ayrıldı. Büyük kayıp. Hepimizin başı sağ olsun" denildi. 

"Lüküs Hayat", "Suç ve Ceza", "Osmancık", "Aşkımız Aksaray’ın En Büyük Yangını", "Cengiz Han’ın Bisikleti", "Hüzzam", "Çamaşırhane" gibi tiyatro oyunlarında yer alan Gönül Orbey, 2016 yılında Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) Ödülleri’nde Onur Ödülü’ne layık görüldü. Orbey, aynı zamanda "Hababam Sınıfı'nın müfettişi" olarak tanınan n ve 2012 yılında vefat eden Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve rejisör Ergin Orbey'in eşiydi.