Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Ahmet Uz vefat etti

Uzun süredir akciğerindeki sorun nedeniyle tedavi gören oyuncu Ahmet Uz vefat etti. Sanatçının ölümünü Nedim Saban, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Oyuncu ve seslendirme sanatçısı Ahmet Uz 75 yaşında vefat etti. Sanatçı, uzun süredir akciğerindeki sorun nedeniyle tedavi görüyordu.

Sanatçının ölümünü Nedim Saban, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımla duyurdu. Saban, "Canım Ahmet Uz ağabeyim, çok erken terk ettin bizi. Çok özleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Sanatçının cenazesi yarın öğle namazına müteakiben Üsküdar Şakirin Camii'inden kaldırılacak.

AHMET UZ KİMDİR?

Ahmet Uz, oyuncu, film yapımcısı ve seslendirme sanatçısıdır. Tam adı Zekai Ahmet Uz olan sanatçı, 22 Mart 1945'te Ankara'da doğdu.

Müzisyen bir aileden gelen Uz, 1970 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu. Uz, ayrıca bazı özel tiyatro kuruluşlarında ve Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptı. Ahmet Uz'un Şehir Tiyatroları kadrosuna geçmesi, 1977 sürecinde oldu. 

100’den fazla oyunda rol alan sanatçı, tiyatro dışında sinema ve dizi filmler de çevirmiştir. Ayrıca seslendirme konusunda da çalışmalarda bulunan Ahmet Uz, bazı filmlere de yapımcı olarak imza attı.