Oyuncu Pilar Bardem kanser nedeniyle öldü

Pilar Bardem, 82 yaşında öldü. Bardem sinema çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi ve 2003'te Irak'ta başlatılan savaşa karşı çıkmak gibi birçok kampanyaya da öncülük etmişti. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İspanyol tiyatrosu, televizyonu ve filmlerinde yaptığı çalışmalarla bilinen oyuncu Pilar Bardem, 82 yaşında akciğer kanserine bağlı komplikasyonlar sonucunda öldü. 

İspanya'nın en büyük sinema ödülü Goya'yı da kazanan oyuncunun Madrid'deki Ruber Hastanesi'nde vefat ettiği açıklandı.

Pilar Bardem'in ölümünün ardından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Pilar'ın çocukları Javier, Monica ve Carlos'un annelerine ettiği teşekküre yer verilerek "Örnek annemiz Pilar Bardem'in vefat haberini paylaşıyoruz. Ailesinin sevgisi ile çevrili olarak huzur içinde ve acı çekmeden bu dünyadan göç etti" denildi. 

Açıklamanın devamında "Hem İspanya'da hem de yurt dışında birçok kişinin ona duyduğu hayranlığı biliyoruz. Annemize olan bu sevgiyi tüm kalbimizle takdir ediyoruz" diye yazıldı. 

PİLAR BARDEM, SAVAŞA KARŞI ÇIKMIŞTI

Pilar Bardem, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyunca da dahil olmak üzere 8 Goya ödülü kazanan 1995 yapımı 'Nadie Hablara de nosotras cuando hayamos muerto' (Ölünce Kimse Bizden Bahsetmeyecek) filmiyle dikkatleri üzerine çekmişti. 

Aynı zamanda bir aktivist de olan oyuncu, sinema çalışanlarının koşullarının iyileştirilmesi ve 2003'te Irak'ta başlatılan savaşa karşı çıkmak gibi birçok kampanyaya da öncülük etmişti. 

Javier Bardem'in eşi Penelope Cruz, kayınvalidesi olan Pilar Bardem'le 4 kez çalışmıştı. Bunlar 'Entre Rojas' 'Live Flesh' 'Don't Tempt Me' filmleri ve 'Hecuba, un sueno de pasion' belgeseliydi. 

PENELOPE CRUZ'DAN PİLAR BARDEM'E VEDA

Penelope Cruz, Bardem'in ardından yaptığı açıklamada Pedro Almodovar'ın 'Live Flesh' filminden bir kare paylaşarak şunları yazdı: 

"Sevgili Pilar, bu fotoğrafa bakıyorum ve biri şu anda beyaz perdenin ötesinde kaderin bizim için hazırladığı harika planları söyleseydi tepkimiz ne olurdu diye merak ediyorum. Bana karşı her zaman iyiydin. Daha iyi bir kayınvalideye sahip olmayı hayal edemezdim. Bize, çocuklarına, torunlarına, ailene ve arkadaşlarına verdiğin tüm sevgi için teşekkür ederim. Bana çok şey kattın. Her zaman en çok ihtiyacı olanın yanıda olduğun ve adaletsizliğe karşı sesini yükselttiğin için teşekkür ederim."

ANTONİO BANDERAS'TAN MESAJ: KALBİM AİLESİYLE BİRLİKTE 

İspanyol oyuncu Antonio Banderas da bir paylaşım yaparak İspanya'nın saygı duyulan bir sanatçıyı kaybettiğini yazdı. Banderas paylaşımında, "Pilar Bardem aramızdan ayrıldı. İspanya'daki sahneler ve sinemalar saygın bir oyuncuyu kaybetti. Bu zor zamanda kalbim ailesiyle birlikte. Carlos, Monica ve Javier'e başsağlığı diliyorum" dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)